Skip to main content
Abtenau

Abtenau

Abtenau mag er dan uitzien als een rustig dorpje, maar in en rond het dorpje valt er ontzettend veel te doen. Zoals bijvoorbeeld het leuke zwembad, met glijbanen, waar het natuurlijk in de doorgaans mooie zomermaanden erg leuk is voor volwassenen en vooral voor kinderen.

Maar denk nu niet dat het rustige dorpje Abtenau verder niets te bieden heeft voor de zomervakantie, want dan zit je er volkomen naast.

Abtenau, in het ook erg mooie Lammertal, in het Salzburger Land, ligt slechts 45 kilometer van de Mozartstad Salzburg. Mede daardoor is Abtenau een ideale bestemming voor de zomervakantie, want dit is dus zo’n dorpje waar je inderdaad alles kan vinden.

Rust in en rond Abtenau, terwijl je in notime in de stad Salzburg bent, tenminste als je de prachtige omgeving rond het dorpje een keer voor een dagje wilt verlaten, want de natuur en de bergen zijn hier wel erg aantrekkelijk.

Abtenau is een paradijs

Abtenau is namelijk een paradijs voor vakantiegangers die actief de omliggende bergen en het Lammertal willen ontdekken. En dat heeft de VVV hier goed begrepen.

Tal van mooie wandelingen zijn bijvoorbeeld mogelijk, van makkelijke wandelingen door het Lammertal, of wat meer aansprekende wandelroutes, en sommige klimroutes, door de bergen boven Abtenau.

En daar, daar kan je pas echt gnieten van de bergzomer. Die niet alleen gekenmerkt wordt door de prachtige uitzichten en de mooiste Alpenbloemen, maar ook door de gezellige berghutten die je in de bergen op verschillende plekken tegen komt, en waar je kunt genieten van een drankje, en van de lokale specialiteiten en gerechten.

Berghutten, die je natuurlijk ook op de mountainbike kunt bereiken, want voor bikers zijn hier haast net zo veel mogelijkheden als voor wandelaars.

Een speciale sport, waar meestal niet zo veel mogelijkheden voor zijn, is nordic walking. En ook daarvoor zijn ruime mogelijkheden geschapen rond Abtenau.

Net als natuurlijk voor diverse andere bergsporten, want de zomer is gewoon in dit gedeelte van Oostenrijk een zomer vol met activiteiten.

Abtenau is overigens ook een ideale bestemming als je met gezin of familie wilt genieten van de bergzomer en de vakantie.

Er zijn speciale familiewandelingen, diverse avonturenparken in de regio rond het dorpje, net als dierentuinen overigens, en er worden speciale programma’s aangeboden voor kinderen.