Skip to main content
Achensee

Achensee

De Achensee is niet zomaar één van de mooiste meren in Tirol en Oostenrijk, want de regio Achensee is nog veel meer.

Bijvoorbeeld de vijf leuke vakantiedorpjes, waarbij Maurach am Achensee, Pertisau en Achenkirch natuurlijk de meest bekende zijn, maar ook de kleine dorpjes Steinberg en Wiesing zijn absoluut leuke vakantiedorpjes.

Naast de leuke, en gezellige dorpjes, kan je hier bovendien nog eens vijf skigebieden vinden, waarmee de regio Achensee ook één van de belangrijkste wintersportbestemmingen is.

De Achensee

Eén van de meest geliefde meren in Tirol, wat ook wel eens een nadeel is, omdat hier natuurlijk veel toeristen komen, maar gek genoeg nu ook weer niet al te veel Nederlanders, alsof dit meer niet echt bekend is in Nederland.

En dat is ontzettend jammer. Want de Achensee is zo groot, dat je er rustig met een boot op kunt zeilen, en zoals je aan de foto’s kunt zien, is ook de omgeving erg mooi.

En zeilen is natuurlijk niet de enige watersport die hier mogelijk is.

Door de ligging aan het meer, bieden de bijvoorbeeld Maurach en Pertisau, erg mooie stranden, die in de warme zomermaanden perfect zijn om een dagje te gaan zwemmen.

Kom je van buiten de regio, dan is het dan ook erg makkelijk. Je gaat gewoon naar Maurach, het eerste dorpje dat je tegenkomt, en bijna bij het begin van het dorpje sta je al op het strand, en kan je dus zo het water inlopen.

Daarbij komt nog dat het zwemmen hier ook mogelijk is voor kleinere kinderen, omdat grote delen van het oevergedeelte niet direct diep zijn.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk op en aan het water, zoals duiken, vissen, surfen, gezellig op een terrasje zitten aan de waterkant, en in de winter kan je op de Achensee natuurlijk erg mooi schaatsen.

Maar, de regio heeft nog veel meer te bieden, zoals diverse evenementen en bezienswaardigheden, waarvan de oude stoomlokomotief wel de belangrijkste is.

Als je in Maurach op het strand zit, dan zie je zelfs de stoomtrein aan de overkant van het meer voorbij rijden, en zelf een keer een ritje maken is natuurlijk nog meer nostalgie.

Daarnaast, zoals gezegd, is dit niet alleen een mooie bestemming voor een perfecte zomervakantie, maar ook voor een erg leuke wintersportvakantie.

Vijf skigebieden, waarvan Rofanlifte Steinberg en Astenberg Wiesing veruit de kleinste zijn.

De andere drie, Karwendelbahn Pertisau, Rofan Seilbahn Maurach en Christlum Achenkirch, hebben dan ook veel meer de bieden.

Raar toch eigenlijk, dat je haast nooit iemand hoort dat ze hier de wintersport komen doorbrengen, want dit is echt een leuke regio voor de wintersport.

Prachtige afdalingen, goed onderhouden pisten, en sfeervolle apres ski, en alles wat je ook in de beroemde skidorpen kunt vinden.

Maar de charme van de Achensee, in combinatie met de witte pisten, dat is toch iets dat je niet zo snel ergens anders zult tegenkomen.