Skip to main content
Alpenzoo

Alpenzoo Innsbruck

Alpenzoo Innsbruck – Ruim 2.000 dieren
Als je met de kinderen, of gewoon met zijn tweeën, op vakantie in Oostenrijk bent en je komt in de buurt van Innsbruck, dan is het wellicht de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Alpenzoo.

Deze dierentuin ligt op een hoogte van 750 meter in het prachtige Oostenrijkse landschap. De dierentuin is zo opgezet en aangelegd dat de dieren die er leven als het ware in hun eigen natuurlijke omgeving rondlopen. Alpenzoo bestaat sinds 1962 en is de hoogst gelegen dierentuin ter wereld waar ruim 2.000 dieren leven die onderverdeeld zijn in 150 verschillende soorten.

Alpenzoo wordt internationaal gewaardeerd

Omdat er vrij veel ruimte gebruikt is om de dierentuin te bouwen kon men bijna alle dieren een eigen leefgebied geven waarbij zoveel mogelijk de natuurlijke leefomgeving van de dieren is nagebootst. Dit leefgebied is de Alpen zelf en daarmee is het de enige dierentuin met een thema, het Alpen thema. Alpenzoo staat daarnaast wereldwijd bekend om het eigen fokprogramma waarmee wordt bereikt dat de dieren die je ziet in gevangenschap zijn geboren, en dus niet uit het wild zijn gehaald. Veel dieren worden daarnaast naar andere dierentuinen in het buitenland onder gebracht.

Gieren, beren, lynxen, en wolven
In de dierentuin kom je ook beren tegen. In de Alpen leven niet veel beren, maar ze zijn er nog wel. Het is dan ook mede dankzij Alpenzoo dat veel mensen begrijpen hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op de natuur en de dieren die er leven. Naast de bruine beren leven er grote roofvogels in de Alpenzoo. Denk hierbij aan gieren. Je kent ze van de natuurfilms in Afrika, maar ook in de Alpen leven gieren in het wild die doorgaans de kadavers van dode dieren opeten. Verder is de Alpenzoo het thuis van onder meer Lynxen en wolven.

Niet duur
De Alpenzoo biedt plezier voor het gehele gezin en is zeker voor kinderen een zeer interessant en leerzaam dagje uit. Zo leren zij op een speelse en leuke manier over het dierenleven in het gebied waar zij vakantie vieren, en zullen zij deze ervaring voor de rest van hun leven meenemen. De entree van 8 euro per persoon is bijzonder laag te noemen. Trek goede wandelschoenen aan als je de Alpenzoo gaat bezoeken. Het bestaat vrijwel alleen uit hoogteverschillen waardoor je kuiten en bilspieren de gehele dag door op de proef worden gesteld.