Skip to main content
Alpine Coaster Imst

Alpine Coaster Imst

Alpine Coaster Imst is de langste rodelbaan van de wereld.

Deze Alpine Coaster laat je op een wagentje van boven op de berg naar beneden rollen met hoge snelheid. Het is een belangrijke attractie van de omgeving Tirol doordat het de langste baan van de wereld is, en omdat het misschien wel één van de mooiste van de wereld is.

Omdat je een prachtig uitzicht hebt over de gebergten en de natuur van één van de mooiste provincies van Oostenrijk, namelijk Tirol, is het niet alleen een beleving om zo hard naar beneden te gaan, het is sowieso prachtig om te doen. Als je beneden bent, wil je vast en zeker nog een keer.

Feiten over de baan
De baan is 3535 meter lang. Je bent dus meer dan 3 kilometer lang naar beneden aan het gaan. De baan begint op 1500 meter hoogte. Je moet dus eerst een stuk omhoog voordat je mag beginnen. Je gaat in totaal 500 meter naar beneden, dus je eindigt op 1000 meter hoogte. Je kunt met de lift naar boven om bij het begin van de baan te komen. Aan het begin en aan het einde van de baan is voldoende te doen, van een terrasje tot speeltuinen. Op deze manier kun je er een hele dag weg van maken als je naar de Alpine Coaster gaat.

Hoe werkt zo’n rodelbaan?
Als je met een rodelbaan gaat, zit je met je bakje vast aan een soort rails. Je zit in je bakje, wat eigenlijk een soort bakje met stoel erin is. Je zit in de stoel en je voeten zitten tegen het einde van de bak aan. Je hebt een hendel in je hand waarmee je harder en zachter kan gaan. Als je harder wil, doe je de hendel naar achter. Als je wil afremmen, doe je de hendel naar voren. Zo kun je zelf bepalen hoe hard je door bochten gaat en hoe hard je naar beneden gaat.