Skip to main content
Area 47

Area 47

Area 47, dat is pure adrenaline. The Ultimate Outdoor Highlight, zoals Area 47 wel genoemd wordt, ligt aan het begin van het Oetztal, in Tirol.

Een pretpark voor grote jongens en meisjes, en iedereen die een adrenalinejunkie wil worden.

Want als je één keer in Area 47 bent geweest, en je hebt je overgegeven aan al die mogelijkheden die het park te bieden heeft, dan wordt je snel verslaafd aan bergsporten.

Raar misschien, maar waar, Area 47 ligt midden in één van de beste raftinggebieden in Oostenrijk, vlakbij uitdagende mogelijkheden voor canyoning, en niet ver van beroemde bergtoppen, die regelmatig het doelwit zijn van bergklimmers.

Pretpark Area 47

En dat zijn nu juist drie van de bergsporten die in Area 47 worden aangeboden, en die enorm veel publiek trekken.

Het raftingstation, daar kan je raftingtochten boeken op onder andere de Inn, tussen Imst en Haiming, op één van de meest indrukwekkende raftingrivieren, net als trouwens de Oetztaler Ache.

Het is dan ook niet voor niets dat hier veel aanbieders te vinden zijn, die ook raftingtouren en kayakken aanbieden, en dat hier al jaren achter elkaar de WK kayakken wordt gehouden.

Datzelfde is ook van toepassing op canyoning, zoals in de kloof bij Oetz en Sautens.

Wat klimmen betreft. Ieder dorpje in het Oetztal heeft haast wel een klimtuin, prachtige bergen lokken ervaren bergklimmers, maar de mogelijkheden in Area 47 zijn toch wel erg indrukwekkend te noemen.

De klimtuin, voor zover je dat nog klimtuin kan noemen, is in Area 47 direct onder de brug over de Oetztaler Ache gebouwd, met daarover heen de provinicale weg van Haiming naar Imst.

En daar bungel je dan onder, aan touwen en over verschillende andere elementen.

Area 47 heeft ook een fantastische zwemvijver. Zo mooi, dat de zwembaden in de omgeving er maar stilletjes bijliggen, en met allerlei faciliteiten.

Je kunt hier over het water surfen, van het dak afspringen, skispringen vanaf een grote schans, maar dan landen in het water, en bij de zwemvijver staat ook nog eens één van de allermooiste, en meest indrukwekkende glijbanen die je ooit gezien zult hebben.

En zo zijn er in Area 47 nog veel meer adrenalinesporten mogelijk.

Maar wacht, dat is nog niet alles wat men hier te bieden heeft. Bij het park behoort ook nog een evenementenhal, waar regelmatig grote evenementen worden gehouden, zoals concerten, parties, en bijvoorbeeld motorcross of de wereldkampioenschappen houthakken.

Volop adrenaline dus in Area 47, waar je overigens direct bij het park ook een appartement kunt huren voor een weekend of weekje.