Skip to main content
Alpenzoo Steenbok

Attractieparken en Dierentuinen in Oostenrijk

Attractieparken in Oostenrijk? Nou, vervelen zal je je hier in ieder geval niet.

Het ligt er natuurlijk aan wat je precies zoekt, maar Oostenrijk heeft enorm veel bezienswaardigheden en attractieparken te bieden, met naast de bekende attractieparken, ook veel kleinere, erg leuke parken en dierentuinen.

Ons advies is dan ook in ieder geval, bezoek niet alleen de bekende bezienswaardigheden en attracties. Deze zijn natuurlijk erg leuk, mooi, en indrukwekkend, maar in het vakantieseizoen ook vaak erg druk.

Terwijl de kleinere attracties, vaak een stuk rustige zijn.

Dierentuinen

Wat dierentuinen betreft heeft Oostenrijk een rijke historie, wat je bijvoorbeeld nog steeds kunt zien aan de dierentuin in Wenen, vlakbij een andere indrukwekkende bezienswaardigheid, Schloss Schönbrunn.

Het is één van de oudste dierentuinen ter wereld, en staat op de plek waar al in 1570 een wildpark was gevestigd.

Ook Zoo Salzburg is meer dan een bezoekje waard.

Erg indrukwekkend, en erg mooi kleinschalig gehouden is de Alpenzoo in Innsbruck.

Deze dierentuin staat vooral om haar fokprogramma bekend, waarmee in de Alpen inheemse dieren geholpen worden, en van uitsterven bedreigde diersoorten ondersteund worden.

Zoals de naam van de Alpenzoo al aangeeft, de dierentuin heeft dieren die nog, of van oorsprong inheems zijn in de Alpen.

Een leuke kleine dierentuin.

Naast deze drie bekende dierentuinen, zijn er talloze andere, soms erg klein. Ook zijn er in Oostenrijk diverse wildparken, en speciale vogelparken, zoals er de komende jaren opgericht zal worden bij het Oetzi Dorf in Umhausen, met een roofvogelshow.

Attractieparken Oostenrijk

Wat attractieparken betreft, tsja het ligt er maar net an wat je zoekt.

Zoek je een echt pretpark, dan kunnen we bijvoorbeeld aanbevelen Kinderland Schindlbach en Jagdmärchenpark Hirschalm, maar ook het Babydorp Trebesing is erg leuk.

Niet al te grote pretparken, specifiek voor kinderen, zoals er heel veel zijn in Oostenrijk.

Oostenrijk heeft ook diverse archeologische pretparken, waar je een stukje geschiedenis kunt leren, maar ook zelf kunt meemaken hoe het leven was in de vroegere tijden.

Een mooie voorbeeld hiervan is het Oetzi Dorf in Umhausen, waar je kunt beleven hoe de mens leefde tentijden van de IJsman Oetzi.

Geen pretpark, maar wel er aan te bevelen zijn de riddelspelen in Ehrwald, waar je onder andere een echt riddertoernooi kunt meemaken.

Wil je wat meer adrenaline, dan kan je daarvoor ook goed terecht in Oostenrijk. We hoeven alleen maar de Nocky Flitzer op de Turracher Höhe, de Fisser Flieger in Fiss, en de Alpine Coaster in Imst te noemen, hoewel dit natuurlijk lang niet alle adrenaline mogelijkheden zijn in Oostenrijk, maar deze zijn nu juist wel erg leuk.

Bij de Nocky Flitzer en de Fisser Flieger duik je aan een geraamte hangende, van een berg de diepte in. En dat is nog meer adrenaline, dan de mooiste achtbanen die er zijn.

De Alpine Coaster in Imst is overigens niet minder indrukwekkend, want hierbij duik je als het ware ook van de berg af, maar dan in een soort rodel. Ook een echt achtbaanbelevenis.

Maar, Oostenrijk heeft nog iets bijzonders, pretparken voor volwassenen, en daarvan komen er ook steeds meer.

Een mooi voorbeeld is Area 47 in het Oetztal. Een pretpark voor iedereen die wel wat durft. Met klimmen en klauteren, raften op woeste stromen, midden in de zomer van de skischans afglijden het zwembad in, een klimtuin onder een verkeersbrug, en nog veel meer.

Oostenrijk staat bol van de pretparken en attractieparken, en waar je ook de vakantie doorbrengt, er is altijd wel iets in de buurt.

Vraag gewoon bij de plaatselijke VVV, het Tourismusverband. Die kunnen je precies vertellen welke attracties dichtbij zijn, en hebben altijd foldermateriaal.

De meeste attracties en pretparken zijn trouwens ook geopend tijdens de wintersport.