Skip to main content
Brandnertal

Brandnertal

Het Brandnertal, in de toch al mooie regio Vorarlberg, is met recht een erg mooie bestemming voor de zomervakantie te noemen. Zeker als je wilt gaan wandelen tussen de bergen, glinsterende gletschers, oeroude bossen, bergmeren en riviertjes.

Het Brandnertal, dat begint bij de ook indrukwekkende stad Bludenz, ligt aan de voeten van de net geen 3000 meter hoge berg de Schesaplana, en is echt typisch Vorarlbergs.

De typische Vorarlberger huizen, de gastvriendelijke sfeer, 110 kilometer mountainbikeroutes, en 400 kilometer wandelwegen, maken het Brandnertal tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Oostenrijk.

Het mooie Brandnertal

Als je vraagt aan toeristen, waarom ze gaan wandelen tijdens de zomervakantie, dat komen toch het meest de prachtige natuur en de rust naar voren als antwoord.

En dat zal toch ook wel de reden zijn waarom het Brandnertal zo geliefd is.

Want wandelen kan je oveal in Oostenrijk, maar de wandelroutes hier zijn toch wel iets bijzonders.

Neem nu bijvoorbeeld de wandelroutes bij de Lünersee. Eén van de mooiste bergmeren in Oostenrijk, in een droomachtig berglandschap gelegen, en, mits het niet al te druk is met wandelaars, de ideale plek om te genieten van de rust in de bergen.

En zo, heeft het Brandertal nog veel meer mooie plekjes en wandelroutes te bieden.

Zoals de mooie rondwandelweg rond het dorpje Brand im Brandtal.

Een korte route, slechts 6,5 kilometer lang, met een totaal hoogteverschil van 350 meter. Een route dus, die je in 2,5 uur kunt wandelen.

Kunt wandelen, want er is zoveel moois te zien, dat je er zonder twijfel langer over zult gaan doen.

Je komt hier immers wandelen, om van de bergen en de uitzichten te genieten, en dat zal je zeker gaan doen.

Overigens, het Brandertal heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen maar mogelijkheden om te wandelen en te mountainbiken.

Zo beschikt het dorpje Brand, over een erg leuk skigebied, niet heel groot, wel erg gezellig, en de drie dorpen in het dal, naast Brand, Bürserberg en Bürs, zijn leuke dorpjes om eens door heen te wandelen.

En je kunt natuurlijk ook diverse bergtouren maken door de bergen rond het Brandnertal.