Skip to main content
Bregenz

Bregenz

Bregenz is zo’n stad waar iedereen wel eens van heeft gehoord, maar waar weinigen al eens zijn geweest. En dat terwijl Bregenz toch een erg bekende stad is, dankzij onder andere de Bregenzer Festspiele, en die ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De stad Bregenz heeft eigenlijk alles, wat vakantiegangers in een stad zoeken om bijvoorbeeld op stedentrip te gaan, en toch is de stad niet echt bekend als vakantiebestemming of als bestemming voor een stedentrip.

Zoals al gezegd, is Bregenz onder andere bekend van de Bregenzer Festspiel, een cultuur- en muziekfestijn, dat gedeeltelijk in en op de Bodensee wordt gehouden.

Op zich is alleen de lokatie al iets waardoor veel bezoekers naar dit festival komen, naast natuurlijk de artiesten van erg hoog niveau.

Goed, je moet natuurlijk wel van opera houden, maar als je dat doet, dan is Bregenz the place to be.

De concerten worden overigens gehouden op de zogenoemde Seebühne, die dus inderdaad in de Bodensee ligt.

De indrukwekkende stad Bregenz

Maar ook als je niet van opera of cultuur kan genieten, dan is Bregenz toch een erg mooie stad, die bvoendien veel bezienswaardigheden te bieden heeft, en ook nog eens erg mooi ligt aan de Bodensee en tussen de bergen.

Door die ligging aan de Bodensee, de leuke promenade en de vele terrasjes, is Bregenz natuurlijk ook een erg mooie vakantiebestemming voor vakantiegangers die graag willen watersporten in de vakantie.

Want dat kan je hier volop. De Bodensee is enorm groot, en dus geschikt voor allerlei watersporten, van zeilen tot zwemmen, van duiken tot de hengelsport.

En ook de passieve watersport is hier leuk. Lekker op een terrasje genieten aan de waterkant, of met een rondvaartboot ook eens aan de andere kant van de Bodensee gaan kijken, in Zwitserland of in Duitsland.

Wat bezienswaardigheden betreft, ook dat is uitzonderlijk goed geregeld in Bregenz.

Om te beginnen natuurlijk het erg gezellige centrum, met tal van winkeltjes, en het beroemde oude raadhuis.

Verder moet je natuurlijk bezoeken, de haven, het Frauenmuseum, de Martinsturm, en het casino, dat natuurlijk garant staat voor veel plezier.

De omgeving van Bregenz, het Bregenzerwald, staat bekend om het uitzonderlijke natuurschoon. Een combinatie van bergen, bossen, almen en bergweiden, en natuurlijk bijzondere planten, en diverse wilde dieren.

Ga je een keertje de omgeving van de stad verkennen, dan moet je ook zeker een keertje met de Pfänderbahn omhoog.

In de winter kan je hier goed skiën, maar in de zomermaanden is het ook heerlijk boven in de bergen, met overigens een erg mooi uitzicht over Bregenz en de Bodensee.