Skip to main content
Dachstein gletscher

Dachstein gletscher

Dachstein gletscher = Kijken tot in Tsjechië.
Er zijn mooie plekken en er zijn droomplaatsen. De Dachstein gletscher behoort zeker tot de laatste groep. Het behoort tot de mooiste gletschers ter wereld en ligt in Ramsau an Dachstein in Oostenrijk, net ten zuiden van Salzburg.

Op de top ligt altijd sneeuw, ook wel eeuwige sneeuw genoemd. Omdat er altijd sneeuw ligt is het tevens een populair gebied bij skiërs. Je kunt er officieel skiën tot 17 july. Vanaf het hoogste punt op 2.700 meter heb je een magnifiek uitzicht over vele bergtoppen en kan soms wel tot in Tsjechië kijken.

Sky Walk op de Dachstein gletscher

Een heel populaire attractie bij de Dachstein gletscher is de zogeheten Sky Walk. Deze brug van 100 meter lang hangt boven de eeuwige ijsmassa van de gletscher op zo’n 366 meter hoogte. Het is de hoogste brug van heel Oostenrijk en kan je met een kabelbaan bereiken. Vanaf de brug heb je toegang tot het uitkijk platform waar de uitzichten adembenemend mooi zijn. Je kan het best een aantal uren tijd uittrekken om hier door te brengen om de indrukwekkende vergezichten vanaf de hangbrug boven de gletscher, en het uitkijkplatform, op je in te laten werken.

IJsPaleis onder de gletscher
Om het de bezoekers nog meer naar de zin te maken is er bij de Dachstein gletscher een zogeheten ijspaleis gebouwd. Dit in ijs opgetrokken paleis bevindt zich in de gletscher zelf en biedt je een reis door een mystieke ijswereld. Je loopt ruim 6 meter onder het duizenden jaren oud ijs en beleeft als het ware een reis naar Styria, het groene hart van Oostenrijk. Het ijs paleis is in 2007 gebouwd. Je kunt er onder meer de meest prachtige ijs sculpturen, ijspilaren en een heuse kristallen dome  bewonderen. Het paleis ligt op ongeveer 3 minuten wandelen vanaf het kabelbaan station.

Zwevende gondel van glas
Als je het gevoel wilt ervaren hoe het is om boven de Dachstein gletscher te zweven, dan moet je zeker eens een rit maken met de kabelgondel. Vanaf de toppen van het massief maak je een tocht die onvergetelijk zal zijn en je ieder moment van de rit de meest prachtige uitzichten biedt. Opvallend aan de gondel is dat deze volledig van doorzichtig glas is gemaakt waardoor de ervaring werkelijk alle zintuigen zal prikkelen. Als je snel last hebt van hoogtevrees dan is deze unieke rit een bijzondere uitdaging. Houd je goed vast aan je partner.