Skip to main content
Dierentuin Schönbrunn Wenen

Dierentuin Schönbrunn Wenen

Dierentuin Schönbrunn is de oudste dierentuin ter wereld
Een vakantie in Oostenrijk staat altijd garant voor plezier voor het gehele gezin. Dat komt voor het grootste deel door het prachtige berglandschap waar in zowel zomer als winter genoeg te beleven is.

Maar ook in de stad Wenen kun je terecht voor familie plezier, en wel in de Dierentuin Schönbrunn. Dit is de oudste dierentuin ter wereld, opgericht in 1752. Het is gesitueerd in de voormalige tuinen van het voormalig keizerlijk paleis Schönbrunn in Wenen. De dierentuin mag dan wel heel oud zijn, het is volledig aangepast aan de moderne eisen, en de dieren die er leven hebben doorgaans veel ruimte om te bewegen.

Dierentuin Schönbrunn is ideaal voor kinderen

Wat deze dierentuin onder meer zo uniek maakt is dat er Reuzenpanda’s leven. Dit beschermde dier komt in het wild alleen in China voor en zou zonder de bescherming, van vele verschillende organisaties, waarschijnlijk al uitgestorven zijn. Nog unieker dan het hebben van de reuzenpanda’s is het feit dat de panda’s in gevangenschap nog niet zo lang geleden hebben gezorgd voor een nageslacht. Dat is vrij uniek voor reuzenpanda’s in dierentuinen. Het is absoluut de moeite waard om Schönbrunn te gaan bezoeken met het gezin, zeker kinderen zullen onder de indruk zijn van de panda’s.

Begonnen als plein voor ontbijt en lunch
Schönbrunn is niet altijd de dierentuin geweest die het nu is. In de beginjaren was de dierentuin niet veel meer dan een rond plein waar in het midden een paviljoen stond. Hier kon je op een vrij luxe wijze genieten van een lunch of een ontbijt. In de loop van de tijd werden om het plein dierenverblijven gebouwd die als vermaak voor het publiek moesten dienen en de mensen een kijkje gaven in het dierenrijk van Europa. Pas vele jaren later werden er dieren uit meer exotische delen van de wereld aan toegevoegd.

Variatie aan wilde dieren
De dierentuin is het gehele jaar door geopend. De openingstijden kunnen wel variëren en hiervoor kan je het beste van te voren even informeren, om teleurstellingen te voorkomen. De variatie aan dieren is groot en staat garant voor plezier voor het gehele gezin voor een volle dag. Naast de voorgenoemde reuzenpanda’s vindt je er wolven, uilen, leeuwen, jaguars, apen en pinguïns. Daarnaast zijn er verschillende restaurants waar je tussendoor een pauze kan inlassen voordat je de overige dieren in de dierentuin gaat bekijken.