Skip to main content
Donauinselfest

Donauinselfest

Het Donauinselfest is één van de allergrootste festivals in Europa, en in de wereld.

Vergeet gewoon de kleinere festivals in Nederland, zoals bijvoorbeeld Pinkpop, en kom gewoon volgend jaar een lang weekend naar Oostenrijk, om nu eens echt te genieten van een festival dat geen weerga kent. Want op het Donauinselfest, dat ook gewoon een lang weekend duurt, komen maar liefst 1 miljoen bezoekers per dag, of over het gehele weekend 3,3 miljoen bezoekers.

En die aantallen laten toch wel zien dat het Donauinselfest iets meer is dan zo’n festivalletje, sorry dat we het zo moeten stellen, in Nedend.

Daarbij moeten we natuurlijk wel nog even vermelden dat de entree voor het Donauinselfest helemaal nihil is. Ja hoor we willen dat best nog wel een keertje herhalen, want dat is natuurlijk iets unieks. Het kost helemaal niets om het Donauinselfest te bezoeken, en dat is dan ook één van de redenenen dat er 3,3 miljoen bezoekers komen.

Het gezellige Donauinselfest

En nu horen we iedereen denken, dat er vanzelfsprekend geen grote of goede artiesten te horen zijn op het Donauinselfest, en dat je hier dus alleen maar lokale artiesten kunt horen, die uit de buurt van Wenen komen.

Waarom zouden we daar dan heengaan?

Nu, laten we het zo stellen, dat juist hier hele grote artiesten komen.

In 2015 waren hier onder andere The Common Linnets en Hudson Mohawke, om maar een paar van de topacts te noemen.

Bovendien, het Donauinselfest is niet alleen muziek.

Want hier komt jong en oud. Er zijn speciale events voor gezinnen, en speciale sportevents.

Het Donauinselfest, dat doorgaans in het laatste weekend van juni wordt georganiseerd, is dan ook een festival voor iedereen. Voor iedereen die van cultuur of muziek wil genieten, die ook een stukje sport wil zien, en of alleen een fantastische weekend wil hebben, of juist met het hele gezin.

Dat is niet alleen compleet anders dan de festivals elders in Europa, het is ook nog eens een unieke kans om de cultuur, het nachtleven, en de bezienswaardigheden van Wenen, want daar ligt dit eiland in de Donau, te combineren met hoogstaande eigentijdse muziek.