Skip to main content
Fisser Flieger

Fisser Flieger

De Fisser Flieger is pure adrenaline. Pilootvest aandoen, vast maken, de duimen omhoog, en daar ga je dan, met een duizelingwekkende vaart richting dal.

De Fisser Flieger is, zoals ze dit in Fiss noemen, een vliegapparaat. Wij noemen het liever een adrenalinemonster, want de dubbeldekker heeft niets meer met vliegen te doen.

De Fisser Flieger hangt namelijk aan een soort kabelbaan, en je duikt op een hoogte van 8 tot 47 meter in een razende vaart het dal tegemoet.

Natuurlijk helemaal veilig, eigenlijk net zo als in die kabelbaantjes voor kinderen, waar je al hangende aan een rek, handen stevig omklemmen, en verder vliegen, een paar meter verder kan “vliegen”.

Alleen bij de Fisser Flieger is het hoogteverschil natuurlijk ietjes meer, en ga je met 40 kilometer per uur naar beneden. Bij de start is de snelheid overigens 80 kilometer per uur.

Meer adrenaline bij de Fisser Flieger

De Fisser Flieger is niet het enige spannende apparaat dat bij Fiss geboden wordt.

Zoals bijvoorbeeld de Skyswing.

Eigenlijk een reusachtige schommel voor acht personen, in drie verschillende levels, 15%, 40% en 100%, waarbij natuurlijk 15% het lichtste is, en bij 100% schommel je zo hevig, dat je zelfs kopje over gaat.

Maar, dat is nog niet alles.

De Fisser Flitzer begint op 1812 meter hoogte, direct naast het bergstation van de Möseralmbahn. Een gigantische rodelbaan, over een lengte van 2200 meter, en een hoogteverschil van 370 meter.

Daarbij is de dalingsgraad gemiddeld 19%, en dat zorgt natuurlijk niet alleen voor plezier en hilariteit, voor jong en oud, maar ook voor de nodige kick.

Op de route naar beneden, zijn er ook nog verschillende verrassingen voor kinderen, zoals bijvoorbeeld het Dinohol en het Piratenschip.

Al deze prachtige attracties, zijn overigens een bewijs dat de regio Serfaus – Fiss – Ladis, er alles aan doet om het toeristen en gasten naar de zin te maken, en dat in een prachtig bergpanorama.

Een perfecte bestemming in zomer en winter, waarbij alle gezinsleden nu eens echt kunnen genieten van de belangrijkste tijd van het jaar.