Skip to main content
Harakiri Mayrhofen

Harakiri

Dat het Zillertal, en vooral Mayrhofen, een uitstekende bestemming is om volop te genieten van de wintersport, dat hoeven we de meeste wintersporters niet te vertellen.

Want het Zillertal is één van de meest geliefde, en meest bezochte wintersportbestemmingen in Oostenrijk.

En dat komt natuurlijk enerzijds door de vele mogelijkheden om te skiën of te snowboarden, en anderzijds door de fantastische afdalingen en de erg goede faciliteiten.

Hier, in het Zillertal, liggen toch wel een aantal perfecte skigebieden, waar niemand spijt zal krijgen van de wintersportvakantie, want zoveel is hier mogelijk.

De Harakiri in Mayrhofen

Eén van de leuke wintersportdorpjes die het Zillertal te bieden heeft, is Mayrhofen, met boven het skidorp een werkelijk uitmuntend skigebied.

Het woord Mayrhofen, en dus ook het skidorp en het skigebied, is welhaast een synoniem voor de perfecte wintersport.

Een gezellig skigebied, een sfeervol skidorp, met lange en mooie afdalingen, veel skihutten en restaurants, op de pisten, maar ook in het dorpje.

En, Mayrhofen heeft nog iets unieks. Iets wat geen enkel ander skigebied kan bieden in Oostenrijk.

De Harakiri. Het woord Harakiri is Japans voor zelfmoord, maar dat dekt de lading van de Harakiri nu eigenlijk ook weer niet.

De Harakiri is namelijk de steilste afdaling in Oostenrijk, met op het steilste punt een daling van 78 procent. Of liever gezegd, een afdaling van 140 graden.

Wat zoveel wil zeggen, het gaat nog net niet kaarsrecht naar beneden.

En nu zou je denken, dat de Harakiri zo steil is dat niemand op skies of op een snowboard er vanaf durft te gaan, maar dan kom je toch nog bedrogen uit.

Het is één van de populairste afdalingen in Mayrhofen. Niet alleen met de moedigen die er inderdaad vanaf durven te skiën of snowboarden, want er zijn nog twee grote groepen die naar de Harakiri komen.

Allereerst natuurlijk al die wintersporters die dit wel een keertje willen zien. Niet om zelf de Harakiri te bedwingen, maar puur om dat spektakel te bekijken. En dan heb je natuurlijk erg veel om te zien.

Een andere groep, is de groep die vol moed bovenaan de Harakiri gaat staan, om naar beneden te racen, maar dan toch op het allerlaatste moment besluit om het toch maar niet te doen.

Het blijft immers de steilste afdaling in Oostenrijk, en 140 graden is niet niets. De Harakiri is echt alleen een uitdaging voor gevorderde wintersporters, die ook nog eens durf hebben.

Maar ook al ga je gewoon aan de zijkant staan kijken, er valt hier heel veel te zien, en voor diegene die het aandurft, daar mag je best wel respect voor hebben.