Skip to main content
Heiligenblut

Heiligenblut – Grossglockner

Heiligenblut – Grossglockner is een wintersport gebied in Oostenrijk. Je kunt er naast skiën en snowboarden ook andere wintersporten beoefenen. Als er geen sneeuw ligt, is het een prachtig gebied om te gaan wandelen en fietsen.

Als je van mooie natuur houdt, moet je hier zeker heen gaan. Het gebied ligt namelijk in het Nationale Park Höhe Tauern. Het dorp is erg sfeervol en daarom is het een geschikte locatie om vanaf te gaan skiën. Er zijn vele mooie hotels te vinden, die al tijden in gebruik zijn. Oude mooie gebouwen zijn in het dorp te vinden, dus na het skiën kun je heerlijk in het dorp rondslenteren. Vele reisorganisaties bieden reizen aan naar dat dorp en dat is zeker niet vreemd. Met zoveel sfeer en mogelijkheden tot wintersport is het logisch dat men hier graag heen gaat.

Hieronder wordt eerst kort beschreven wat er qua wintersport te doen is in het dorp. Daarna wordt iets meer ingegaan op het dorp en de streek en in hoeverre het een goede locatie is om op vakantie te gaan. Als je nog meer informatie wil, kun je altijd op internet zoeken of de plaatselijke VVV raadplegen.

Wintersporten in het dorp
Het gebied rondom het dorp is niet al te groot. Daarom is het vooral voor de beginner een leuk dorp om te gaan skiën. Je kunt dan een paar dagen skiën in dit dorp en later naar een ander gebied toe gaan. Het gebied ligt op 2902 meter en loopt door tot 1300 meter hoogte. Het ligt niet op gletsjer, dus er is alleen sneeuw in de winter. Er zijn 10 skiliften, wat prima is voor de lengte aan pistes in het gebied. Naast skiën en snowboarden kun je 10 kilometer lang langlaufen, wat leuk is voor de beginnende langlaufer. Zo ben je niet al te lang onderweg, maar heb je het toch eens geprobeerd.

Er is verder maar 6 kilometer aan zwarte piste. Voor de ervaren skiër is er dus weinig te doen en deze skiër kan dus beter naar een ander gebied gaan. Echter is er wel 30 kilometer aan rode piste en 11 kilometer aan blauwe piste. Als je dus net geoefend hebt met skiën heb je genoeg piste om op te oefenen. Er is geen groene piste, maar de blauwe pistes zijn zo gemaakt dat er geen groene piste nodig is om op te oefenen. Er zijn ook genoeg skischolen die je kunnen helpen leren skiën of snowboarden.

Dorp en accommodaties
In het dorp is niet enorm veel, maar er is voldoende te doen. Je kunt er lekker wandelen en zien. Het is een mooi dorp met mooie lichtjes. In de avond kun je er dus heerlijk door de straten slenteren. Er zijn een aantal prima restaurants te vinden. Qua accommodaties kun je in een luxe hotel slapen of in een wat goedkoper appartement. Dat hangt ook af van je wensen, als je bijvoorbeeld graag zelf kookt, kun je prima in een appartement gaan. Ook de locatie van de accommodaties is bepalend voor de prijs. Omdat het een klein dorp is, is het prima om iets verder van het centrum af te zitten.