Skip to main content
Inntal

Inntal

Het Inntal, zeg maar het hoofddal in grote delen van Tirol, is natuurlijk het dal waar de rivier de Inn doorheen stroomt, en is ook het dal waar de meeste mensen in Tirol wonen. En dat komt onder andere omdat de hoofdstad Innsbruck in het Inntal ligt.

Het Inntal is ook de plek waar je waarschijnlijk het makkelijkste kan wandelen, fietsen en mountainbiken, omdat het dal voor het overgrote deel vrij vlak is.

Vanzelfsprekend is het dal niet overal vlak langs de Inn, die ontspringt bij de Lunghin in het Zwitserse Kanton Graubünden, en al snel Oostenrijk binnen stroomt.

Maar vanaf de plek waar de Inn daadwerkelijk in het Inntal stroomt, tot het Duitse Passau, waar de Inn in de Donau stroomt, is het dal bij uitstek geschikt voor rustig wandelen, fietsen of mountainbiken.

Bergsport in het Inntal

Mede daardoor lopen er langs de rivier door het gehele Inntal, verschillende wandelroutes, fietsroutes en mountainbikeroutes, waarvan toch wel de bekendste, de Inntal Radweg is.

Deze prachtige fiets- en mountainbikeroute, die ook erg geschikt is om op te wandelen, loopt van Maloja in Zwitserland, helemaal tot Passau in Duitsland.

En dat is nu eens een lange afstandsroute, die er zijn mag, want nergens anders kan je de route die de rivier neemt door het Inntal, zo mooi volgen als hier.

Mooi tussen de bergen, langs allerlei kleine dorpjes, over velden en weiden, langs de pompoenvelden en de fruitgaarden, en telkens weer die soms wildstromende Inn op de achtergrond.

En alleen die rivier geeft je al veel te bekijken. Want grote delen van de rivier worden gebruikt voor rafting en kajakken, terwijl de rivier hier en daar door een echte kloof stroomt, zoals bijvoorbeeld net achter Imst.

Bovendien stroomt de Inn natuurlijk niet alleen door de Inntal, maar ook dwars door Innsbruck.

En, en dat willen de meeste mensen niet geloven, hier en daar is er een echt strand aan de kant van het water, en kan je ook daadwerkelijk in de rivier zwemmen.

De gehele Intal Radweg is 530 kilometer lang. Dat kan je natuurlijk van begin tot eind befietsen of bewandelen, waarbij je onderweg kunt verblijven in een leuk hotelletjes of een leuk pension.

Je kunt ook slechts één of meerdere etappen wandelen of fietsen.

Op deze manier, kan je delen van Oostenrijk beter leren kennen, en ook de lokale cultuur en lekkernijen.