Skip to main content
Kaprun

Kaprun

Kaprun is een Oostenrijkse plaats en gemeente dat in de Oostenrijke deelstaat Salzburg ligt.

Kaprun is voor ieder jaargetijde een leuke vakantiebestemming.

Zo kun je in de winter genieten van witte pistes, sneeuw en gletchers. En in de zomer genieten van de prachtige natuur en heldere meren die Oostenrijk heeft.

Ben je meer een wintersportliefhebber? Of wil je genieten van een rustige, maar actieve vakantie? Dan zit je in de omgeving van Kaprun goed.

Met ruim 80 accommodaties waaronder appartementen, vakantiewoningen en hotels kun jij je winter- of zomervakantie prima doorbrengen in Kaprun.

Winter in Kaprun

Skiën, snowboarden en apres-ski in de winter
In de winter is Kaprun met name bekend als wintersportbestemming. Ruim 140 kilometer aan piste in het totale gebied Kitzsteinhorn is er voor alle skiërs en snowboarders genoeg uitdaging. De Kitzsteinhorn van 3029 meter hoog, zorgt voor een sneeuwzekerheid vanaf de herfst tot aan de zomer. Kaprun zelf heeft ruim 61 kilometer piste. Kaprun is een sfeervol dorp waar jij je overdag en ’s avonds goed kunt vermaken. Na een dag skiën of snowboarden kun jij genieten van de apres-ski in een van de vele barretjes, maar je kunt er ook je avondeten nuttigen in een van de vele restaurants.

Zomervakantie
In de zomer kun je de groene bergweides bewonderen. De veelzijdige natuur maakt het gebied zo mooi. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de stuwmeren in de bergen van Kaprun of ga op vakantie bij de Zell am See-Kaprun. Voor een zomervakantie kun je een accommodatie boeken vlakbij een van de schitterende meren van Oostenrijk. Voor wat meer winkelplezier kun je naar Zell am See.

Activiteiten
Voor een prachtig uitzicht kun jij je wenden tot het uitzichtsplatform op de Kitzsteinhorn, de Gipfelwelt 3000. Zowel in de zomer als de winter is dit prachtig om te zien. Tevens krijg je er veel informatie over de natuur en de bergwereld rondom Kaprun. Voor wat meer ontspanning ga je naar de Tauern Spa, dit is de grootste spa ter wereld en heeft tevens het grootste zwembad ter wereld. Hier vind je sauna’s, zwembaden en allerlei andere ontspannende faciliteiten.