Skip to main content
Karinthie

In Karinthië is het langer zomer

Karinthië, daar duurt de zomer langer.

Dat komt natuurlijk gedeeltelijk omdat de deelstaat het zuidelijkste gedeelte van Oostenrijk is, en dus ook het meest zuidelijke klimaat heeft, maar dat is eigenlijk niet wat we bedoelen.

Karinthië is gewoon een heerlijke bestemming in de zomer, vooral natuurlijk door de prachtige combinatie van bergen, gezelligheid, en de vele meren, zoals bijvoorbeeld de Ossiacher See.

Hier kan je vanaf het voorjaar tot diep in de herfst van heel veel genieten, zodat je de zomer extra lang kunt maken, en zelfs nog in de herfstvkakantie van de unieke en haast mediterrane sfeer kunt genieten.

De lange zomer in Karinthië

Toegegeven, in de zomer is het hier heerlijk.

Lekker zwemmen in één van de mooie meren. Lange bergwandelingen maken en genieten van het indrukwekkende uitzicht, gezellig een glaasje drinken op een terrasje, of één van de leuke dorpjes of stadjes bezoeken, met heel veel bezienswaardigheden.

Karinthië is een vakantiebestemming voor genieters, voor volwassenen en vooral voor kinderen, want ook die zullen hier een heerlijke zomervakantie beleven, is een stukje Oostenrijk waar ze nog echt kind mogen zijn.

Maar al dit, daarvan kan je in Karinthië ook in het voorjaar genieten, als de bloemen langzaam aan beginnen te bloeien, en de almen steeds groener worden.

En de echte zomer, die begint in Karinthië pas als het vakantieseizoen eigenlijk al weer voorbij is.

Eind augustus en september, en vooral in oktober, barsten de bergen in allerlei kleuren uit, die je waarschijnlijk nog nooit zo gezien hebt.

En ook al is misschien het water wat te koud aan het worden om te zwemmen, hoewel ook de temperaturen in september en oktober nog heerlijk mild kunnen zijn, nodigen de meren toch nog uit om te genieten van diverse vormen van watersport.

En dan zowel actieve watersport, als passieve, en ook dit is weer een unieke gelegenheid om te genieten van al die kleuren, die de herfst in Kárinthië zo uniek maken.

En de winter? Die is kort, weliswaar met diverse mogelijkheden om goed te skiën of te snowboarden, maar door de zuidelijke ligging zal de sneeuw hier toch wel een maand eerder verdwijnen dan in het noorden van Oostenrijk.

En na de winter, dan beginnen de eerste zomerdagen alweer, en kondigen de eerste ontluikende bloemen alweer de mooiste, en vooral de langste tijd van het jaar aan, de lange zomer in Karinthië.