Skip to main content

Kerst vieren in Duitsland tijdens de Kerstvakantie

Ok, oostenrijk is heel sfeervol tijdens de kerstdagen. Maar wist je dat ook Duitsland heel geschikt is om daar een vakantie te vieren rond december. Het reizen in de kerstvakantie hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Je moet wel goed plannen omdat het erg druk is in de grote steden. In deze blog hebben we enkele aantrekkelijke plaatsen in duitsland opgesomd waar je tijdens de kerstvakantie zeker eens naar toe moet reizen.

Dusseldorf

Beleef een heerlijk kerst winkelweekend in Düsseldorf. In de binnenstad vindt u diverse gezellige kerstmarkten, waar u de leukste kraampjes kunt vinden. Tevens kunt u  shoppen in de wereld beroemde winkelstraat de beroemde Königsallee, de gezellige Altstadt bezoeken  of wandelen langs de Rheinuferpromenade met de vele gezellige café’s  en restaurants. Kortom Düsseldorf is een stad waar jong en oud zich prima kan vermaken!

Overhausen

Kerstshopping per bus naar Oberhausen in Duitsland. We bezoeken het Centro, één van de grootste winkelcentra van Europa. Hier heeft u uitgebreid de tijd en gelegenheid de kerstmarkt bij het winkelcentrum te bezoeken. Kom in de kerstsfeer en boek deze heerlijke sfeervolle reis naar de kerstmarkt. Naast het busvervoer in een moderne touringcar geniet u ‘s avonds op de terugreis van een heerlijk 3-gangendiner in een Van der Valk hotel.

Keulen

Een geweldige kerstreis voor de echte winkel- en kerstmarkt liefhebbers.U gaat naar de grootste kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf. Vind hier de mooiste kerstcadeaus en geniet van de sfeervolle kerstmarkten en de gezelligheid. Tevens bieden beide steden u ook mooie bezienswaardigheden zoals de Keulse Dom en het station in Düsseldorf.

Dresden

Naast de gezellige en sfeervolle kerstmarkten bieden de steden Leipzig en Dresden een historisch centrum met vele bezienswaardigheden waar u kunt genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Geniet tijdens deze 4-daagse busreis optimaal van de gezelligheid en de shopping-mogelijkheden.

Essen

De kerstmarkt in het Duitse Essen verandert ’s avonds in een sprookje van fonkelende kristallen, bonte kerstballen, sparrengroen en fascinerende lichtjes. Hier kunt u volop genieten van de kerstsfeer en de kerstmarkt met zijn vele sfeervolle kraampjes. Essen behoort tot de grootste en populairste kerstmarkten van heel Duitsland. U vindt hier vele attracties zoals de middeleeuwse markt, het Adveniat Kaarsenmakerhuis, het licht wiel Bellevue en de prachtige lichtsculptuur “blauwe boom”. Op deze internationale kerstmarkt vindt u cadeaus uit alle werelddelen: sculpturen uit Afrika, kunstambacht uit Rusland, Christmas presents uit de Verenigde Staten etc. Ook op culinair gebied kunt u volop genieten. Van exotische lekkernijen tot de beroemde Peruaanse aardappel, u vindt het allemaal in het Duitse Essen.

Berlijn

Rond de feestdagen bruist Berlijn meer dan ooit. De sfeervolle kraampjes van de gezellige kerstmarkten zoals die bij de Gedächtniskirche, en de vele verlichte bomen brengen de hele stad in een feestelijke kerstsfeer. U verblijft de hele dag in Berlijn en kunt deze dan ook  geheel naar eigen wens invullen.