Skip to main content
Klagenfurt

Klagenfurt

Klagenfurt, een indrukwekkende stad. Met een aantal inwoners van meer dan 95.000 is Klagenfurt de hoofdstad van de deelstaat Karinthië.

De stad ligt in het zuiden van Oostenrijk op ongeveer 447 meter hoogte aan het grootste alpenmeer van Europa: de Wörthersee.

Voor een vakantie of stedentrip zit je in deze stad goed.

Tijdens een stedentrip aan deze stad kun je wandelen door een van oudste stadcentra van Oostenrijk en cultuur snuiven tijdens een kastelentour of een bezoek aan een van de vele musea. De stad en de omgeving bieden veel mogelijkheden, of je nou voor natuur, rust of voor een actieve vakantie gaat.

Wörthersee
Dit meer is de grootste en de warmste van Karinthië en van Europa. Het is een populaire bestemming voor zowel zonaanbidders als waterliefhebbers. Het meer is ruim 20 kilometer groot en van drinkwaterkwaliteit. Bij een vakantie aan de Wörthersee is het de moeite waard om ook Minimundus te bezoeken. Dit is een miniatuurpark dat bij het meer ligt. In het verkleinde park staan wereldwijde bekende gebouwen op een schaal van 1 op 25.

Mooiste stadscentrum van Oostenrijk
Klagenfurt is al meerdere keren onderscheiden met de Nostra-Diploma, vanwege de mooiste oudere stadcentra van Oostenrijk. In de stad bevinden zich prachtige gebouwen uit de renaissance tijd. In de binnenhofjes in de stad vind je boetiekjes, cafés, restaurants. De Lintworm is het symbool van de stad, welke het bestaan van Klagenfurt vertelt. Deze bevindt zich op het nieuwe plein in de stad. Om de sfeer van de middeleeuwen te proeven, kun je een kastelenwandeling doen. Kunst en cultuur ontdekken? Er zijn diverse musea en galerieën te vinden, zoals het Landesmuseum, het museum voor de moderne kunst en de Landhausgalerie.

Activiteiten
Klagenfurt is een stad waar veel evenementen georganiseerd worden en is hiervoor al een paar keer onderscheiden. Daarnaast zijn er in de stad zelf ook genoeg te doen. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je de Stadtpfarrekirche beklimmen. Na 225 treden ben je boven en is de Wörthersee en het Karawankengebergte te bewonderen. Wil je kennismaken met de 400 jaar oude bierbrouwtraditie? Er worden rondleidingen gegeven in de Karinthische Brouwerij. Daarnaast zijn er voor de fietsliefhebbers genoeg fietspaden te vinden, maar er kan ook heerlijk gewandeld worden in de omgeving.