Skip to main content
Klein Walsertal

Kleinwalsertal

Het kleinwalsertal, is zo’n vakantiejuweel dat je altijd al gezocht hebt, en dat je kunt vinden in Vorarlberg in Oostenrijk. Een dal, dat je alleen kunt bereiken vanuit Duitsland, en dat maakt het misschien nog wel spannender.

Mede door deze afgescheidenheid, staat het Kleinwalsertal ook bekend om de eigen cultuur, en de vele, vaak erg mooie tradities.

In de zomer een paradijs voor iedereen die wil genieten van groene sappige bergweiden, en daarover kan je heerlijk wandelen, fietsen of mountainbiken.

In de winter een paradijs om de mooie skigebieden, die vaak wel net zo mooi en goed onderhouden zijn dan de grote skigebieden in Oostenrijk, maar ook een stuk rustiger zijn.

Genieten in het Kleinwalsertal

En dat geeft ook al wel aan wat je vooral kunt doen in het Kleinwalsertal, in de zomer, de winter, en de andere jaargetijden. Genieten.

Het Kleinwalsertal is een echt paradijs, met drie leuke en charmante dorpjes, waar je tijdens de vakantie ook nog eens echt gast bent.

De skigebieden in dit mooie stukje Oostenrijk, kan je verdelen in Ifen, Kanzelwand Fellhorn, Walmendingerhorn, en het Talskigebiet, een combinatie van wintersporten in het dal zelf.

Daardoor heb je een grote verscheidenheid aan mogelijkheden, in alle moeilijkheidsgraden.

Eigenlijk is het Kleinwalsertal in de winter gewoon één groot skigebied, en vooral erg geschikt om met kinderen, en dus het hele gezin, te gaan skiën of snowboarden.

Doordat dit gebied nog niet echt ontdekt is, kunnen de kinderen ook rustig skiën, en dat is voor ouders toch altijd wel een gehele geruststelling.

Want je kunt de kinderen ook eens rustig hun gang laten gaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze overhoop geskied worden. En dat kan je toch op de meeste skigebieden in Oostenrijk niet, want daar zijn zoveel mensen op de afdalingen onderweg, dat je met regelmaat je hart vast moet houden, als je kinderen aan het skiën zijn.

En de ruim 120 kilometer afdalingen, bieden ook genoeg variatie voor iedereen.

Nu zou je misschien kunnen denken, dat bij een rustige skiregio, slechte faciliteiten horen, en een niet zo erg gezellige apres ski.

En dat is natuurlijk vaak ook wel zo, maar niet in het Kleinwalsertal in Oostenrijk. Juist het tegendeel is namelijk waar.