Skip to main content
klippitztörl

Klippitztörl

Klippitztörl, een waanzinnig sneeuwgebied, met tal van mogelijkheden.

Wil je gaan wintersporten, maar weet je niet waar? Wil je een gebied waar je kan skiën en snowboarden? Dan ben je in Klippitztörl aan het goede adres.

Dit is een gebied in Oostenrijk en specifieker nog in Tirol. In dit gebied kan je alle wintersporten goed uitoefenen. Het dorp ligt in Bad St. Leonard. Het skigebied om het dorp heen heet Pitztal. In Pitztal kun je wintersporten goed uitvoeren en is voor iedereen wat wils. Wat er allemaal te doen is in het skigebied en in het dorp, en welke accommodaties er zijn, staan hier onder beschreven.

Het skigebied ligt op 3340 meter hoogte en ligt op een gletsjer. Er is dus altijd sneeuw en dit betekent dat je heel lang naar dit gebied kan. Kan je bijvoorbeeld pas in maart vakantie krijgen, dan kan je hier nog prima gaan wintersporten. Het laagste punt van het skigebied ligt op 1450 meter hoogte. Het gebied kent veel pistes van allerlei soorten. Er zijn 20 skiliften, van stoeltjesliften tot gewone liften. Er is 16 kilometer aan zwarte piste, dus voor de mensen die uitgedaagd moeten worden is er voldoende te doen.

Daarnaast is er 54 kilometer aan rode piste. Voor de wat ervaren skiër of snowboarder is dit dus heel veel piste om uit te proberen. Je kunt hier dus heel goed een week vertoeven. Er is 23 kilometer aan blauwe piste, dus ook voor de beginner is er genoeg te doen. Naast dit is er 69 kilometer aan langlaufpiste. Voor elke wintersporter is er dus genoeg te doen. Naast alle normale wintersporten kun je er ook sleeën.

Het dorp Klippitztörl

Klippitztörl is het chaletdorp van het grote dorp Bad St. Leonard. Er zijn allerlei chalets en appartementen te vinden van verschillende reisorganisaties. Ook particulieren bieden hier chalets aan. De meeste van deze chalets zijn uitgerust met luxe dingen, zoals een mooie badkamer met sauna of een balkon. Het dorp ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van het grote dorp, maar er is voldoende taxiverkeer en openbaar vervoer om ervoor te zorgen dat je makkelijk daar kan komen.

In het dorp zelf heb je restaurantjes en cafés. Ook winkels zijn er te vinden. Vanaf het centrum van het dorp kun je ook makkelijk naar andere dorpen reizen, met eigen auto of openbaar vervoer. Als je op zoek bent naar een accommodatie in het dorp, kijk dan op in ons aanbod wat er te vinden is. Je kunt met een reisorganisatie gaan of particulier iets zoeken. Het is maar net waar je voorkeur ligt.