Skip to main content
Obergurgl

Kühtai of Obergurgl

Kühtai en Obergurgl, twee prachtige skigebieden.

Genieten tot op 3.000 meter hoogte. Beide erg hoog gelegen, beide erg sneeuwzeker, en beide skigebieden bieden erg mooie, en goed geprepareerde afdalingen, en natuurlijk een even mooie bergwereld.

Toch is er wat oneinigheid tussen de beide skidorpen. Wie is er nu precies het hoogste skidorp?

Kühtai ligt op 2.020 meter, Obergurgl op ongeveer 1.800 meter.

Kühtai adverteerd met de betiteling hoogste skidorp in Oostenrijk, maar de inwoners van Obergurgl durven dat te betwisten.

Het schattige skidorpje Obergurgl, is een echt dorp, en dus zeggen de inwoners dat dit het hoogste permanent bewoonde skidorp is.

Een skigebied met veel mogelijkheden, en sneeuwzeker. Maar ook in Kühtai wonen tegenwoordig permanent mensen, het dorpje heeft een eigen postkantoor, een eigen medische post, en winkeltjes, en overigens het hoogste voetbalveld in de Alpen.

De discussie, over wat nu het hoogste permanent bewoonde skidorp is, die zal nog wel een aantal jaren doorgaan, en eigenlijk maakt het gewoon niets uit, welke van de twee skidorpen nu permanent bewoond is, en welke het hoogste skidorp is in Oostenrijk.

Kühtai of Obergurgl

Er is echter wel iets anders aan de hand met beide skigebieden en skidorpen. En dat is bij beide haast exact hetzelfde.

Het zijn namelijk zonder twijfel twee van de allerbeste wintersportbestemmingen in Oostenrijk, en misschien ook wel daarbuiten.

Een skigebied met veel mogelijkheden, en sneeuwzeker.Natuurlijk, er zijn ook andere skigebieden die erg hoog liggen, en waar je fantastisch kunt skiën en snowboarden, maar Kühtai en Obergurgl zijn wel twee van de allermooiste skigebieden, die van vroeg tot laat in het seizoen uitstekende omstandigheden kunnen bieden, en vooral, erg sneeuwzeker zijn.

Daarbij komt nog, dat de infrastructuur in beide skidorpen enorm goed is, en daar bedoelen we niet alleen de goede apres ski mee, maar vooral de faciliteiten die geboden worden.

En dat heeft natuurlijk weer te maken met de populariteit van zowel Kühtai als Obergurgl.

Hoe meer toeristen er in dergelijke skidorpen komen, hoe meer er gewoon mogelijk is, en hoe meer er valt te doen.

Dat zie je aan alle bekende skigebieden, en daardoor is de wintersport in dit soort skidorpen gewoon veel fijner dan in kleine skidorpen en skigebieden.

Want de allermooiste tijd van het jaar, wil toch iedereen doorbrengen op een plek waar je echt kunt genieten.

Dus onze tip voor de winter 2014 – 2015, daar hoeven we niet lang over na te denken. Dat is Kühtai of Obergurgl.

Overigens mocht je denken, Sölden is nog fijner, we durven dat echt te betwijfelen, alleen al door de vele, vele toeristen, deels uit het oosten van Europa, en de voorkeursbehandelingen die je daar als normale Nederlandse wintersporter, nu juist niet krijgt.