Skip to main content
Wipptal Gschnitz

Laponesalm Gschnitztal

Naar Laponesalm wandelen vanaf Feuerstein, en volop genieten van het prachtige Gschnitztal.

Het Wipptal, met dorpjes als Steinach am Brenner, Matrei am Brenner, en natuurmonumenten als de Obernberger See, is zonder twijfel één van de betere wandelbestemmingen in Tirol, temeer omdat er hier een zeer ruim netwerk aan wandelwegen ligt.

De wandelwegen zijn bovendien van een hoog niveau, voorzien van goede bewegwijzering, wat elders in Tirol nog wel eens te wensen overlaat, en bieden bovendien zeer veel afwisseling.

Het Gschnitztal, is daarin nog wat unieker. Niet alleen door leuke attracties, zoals het Mühlendorf, en indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het tegen de bergwand aangebouwde kerkje St. Magdalena, maar juist door de bijzondere wandelroutes die je hier kunt vinden.

Eén van deze mooie wandelroutes, is dus de route van Feuerstein naar Laponesalm, en eventueel nog verder de bergen in, mocht je dat willen.

Feuerstein – Laponesalm

Mocht je met de auto het Geschnitztal in willen rijden, dan kan je bij Gasthof Feuerstein de auto parkeren. Verder rijden naar Laponesalm is geen optie. De weg is weliswaar geasfalteerd, maar gesloten voor verkeer.

Je kunt ook met de bus tot aan Feuerstein komen.

De wandelroute begint hier ook direct, en wegbewijzering is niet nodig. Er is het eerste stuk maar éé weg, en vanaf de brug over de rivier kan je aan de ene kant over de geasfalteerde weg lopen, of aan de andere kant door het bos.

Omdat het een vrij korte route is, is het natuurlijk het leukste om bijvoorbeeld naar Laponesalm over de weg te wandelen, en om de weg terug van Laponesalm richting Feuerstein het bospad te nemen.

Het is in ieder geval een vrij simpele route, waarvoor we weinig informatie hoeven te verstrekken. Je kunt de weg nagenoeg niet kwijtraken.

Maar dat is dan ook niet de reden dat de wandelroute naar Laponesalm zo bijzonder is.

Nee, juist door het feit dat dit een simpele route is, heb je nu juist meer tijd om de natuur rond de Laponesalm en in het Gschnitztal te bewonderen.

Want die natuur, die omliggende bergwereld, die maken dit zo’n unieke wandelroute.

De eerste inwoners van de regio, dachten dat hier de wereld ophield. En dat beschrijft precies het gevoel dat je krijgt bij het zien van zoveel moois.

Overigens, bij Laponesalm kan je wat eten en drinken, en ook dat is zeker de moeite waard.

De route naar Laponesalm, is bewandelbaar in alle jaargetijden, maar in de herfst toch wel erg mooi.