Skip to main content
Millstätter See

Millstätter See

De regio rond de Millstätter See in Karinthië, is veel meer dan alleen maar een meer waar je een prima zomervakantie kun doorbrengen, alleen of met kinderen. En het is juist dat meer, zoals die leuke dorpjes, de magniefieke bergen en bergsporten, en de bezienswaardigheden, die een fantastische combinatie vormen met de mogelijkheden van dat prachtige meer, de Millstätter See.

Mede daardoor is de Millstätter See ook een erg populaire bestemming voor de zomervakantie. Logisch, want laten we eerlijk zijn, alleen maar zwemmen en dergelijke, daar wordt een vakantie best wel saai van.

Ben je dus niet op zoek naar een saaie vakantie, en de meeste vakantiegangers zullen daar nu juist niet naar op zoek zijn, dan is de regio rond de Millstätter See een vakantiebestemming waar je geen spijt van zult krijgen.

Watersport op de Millstätter See

Natuurlijk zorgen die watersporten er wel voor dat ook de jongere vakantieganger zich uitstekend zal vermaken. Want water en kinderen, dat is een combinatie die nergens te evenaren valt.

Het voordeel van de Millstätter See zijn de plekken waar je makkelijk met kinderen in en op het meer kunt komen. Want de zwemplekken die hier rond het meer worden aangeboden, zijn juist bij uitstek geschikt voor kinderen, terwijl volwassenen een oogje op ze kunnen houden.

Wil je liever eens wat anders doen op het water dan ravotten en zwemmen? De Milstätter See is natuurlijk ook bij uitstek geschikt om te zeilen, te surfen, of te varen, zowel actief als passief. Zelfs een rondvaart is hier best wel indrukwekkend en dus leuk.

Het grote voordeel van de regio, en daar kom je dus pas achter als je een keer een dagje geen water wilt zien, of wanneer het weer het gewoon niet toelaat om te zwemmen, zijn de andere activiteiten die mogelijk zijn rond het meer.

Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk wandelen of fietsen rond het meer, waarbij je het water ook eens van een andere kant kunt bekijken, en er zijn talloze mogelijke wandelroutes door de bergen, net als indrukwekkende routes om te fietsen of mountainbiken.

Voordeel is hier, overigens net als bij de meeste vormen van watersport, zijn de vele mogelijkheden om onderweg wat te eten of te drinken.

En dat is natuurlijk nog lang niet alles. Want rond de Millstätter See liggen verschillende leuke dorpjes, met vaak typische lokale bezienswaardigheden, waar de inwoners vaak erg trots op zijn.

Dat is natuurlijk in de dorpen rond het meer, zoals bijvoorbeeld Baldramsdorf Fresach of Lendorf, niet anders.

Erg leuk om te zien is onder andere de Teufelsschlucht, of vertaald de duivelskloof, waar je perfect een opkomende bergsport kunt beoefenen, canyoning.

Een andere sport die je hier prima in de zomer kunt beoefenen is overigens golf, of de bijzonder mooie golfbaan direct boven het meer.

De regio rond de Millstätter See, kan zelfs in de wintermaanden, mogelijkheden voor skiërs en snowboarders bieden. Een erg complete bestemming dus.