Skip to main content
Nationalpark Hohe Tauern

Nationalpark Hohe Tauern

Nationalpark Hohe Tauern, is zonder twijfel één van de mooiste gebieden in Oostenrijk, terwijl dat land toch bekend staat om de vele bijzonder mooie plekjes. En dat is toch de reden voor veel vakantiegangers om in Oostenrijk de vakantie te komen doorbrengen.

Mooi, en geliefd. Het Nationalpark de Hohe Tauern is mooi en indrukwekkend, maar dan wel in de overtreffende stap. Het allermooiste.

Neem je de moeite om te wandelen door dit natuurreservaat, dan moet je af en toe eventjes gaan zitten op een bankje aan de zijkant van het wandelpad. Zo overweldigend is de schoonheid van dit, haast onaangetaste, landschap. Een landschap dat natuurlijk niet voor niets onder natuurbescherming staat.

Het natuurpark omvat een totaal gebied van 1.836 vierkante kilometer, en in die oppervlakte onder andere de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, de Pasterzengletscher, de langste gletscher van de oostelijke Alpen, en ook nog eens de hoogste watervallen van geheel Europa, de Krimmler watervallen. En dat zijn slechts drie van de vele hoogtepunten die het Nationalpark Hohe Tauern in alle jaargetijden te bieden heeft.

Nationalpark Hohe Tauern,
verdeeld over drie deelstaten


Let wel dit park is zo groot, dat het over drie deelstaten van Oostenrijk verdeeld is, van Salzburg via Karinthië naar Tirol.

Dat wil ook zeggen dat er heel wat prachtige vakantiedorpen zijn waar je kunt verblijven, en dat je als je het hele natuurpark wilt bekijken, wel eventje bezig zult zijn.

Door de omvang is het natuurlijk ook een gebied dat enorm afwisselend is, vooral voor wat betreft de natuur, de flora en fauna.

Want als je de moeite neemt om deze natuur, de flora en de fauna, eens wat nader te bekijken, en daarvoor kan je makkelijke em moeilijke routes nemen door het park, moet je er rekening mee houden dat je heel wat verrassingen zult gaan zien.

Zoals de bloeiende Krokussen, de wilde soort, in het voorjaar, net als overigens de wilde Tulpen die van oorsprong hier voorkomen. En natuurlijk wilde dieren, die vaak teruggetrokken in het hooggebergte leven.

Het Nationalpark Hohe Tauern omvat maar liefst 266 bergtoppen die hoger zijn dan 3.000 meter, zoals bijvoorbeeld de Großvenediger met een hoogte van 3.666 meter, de Großglockner met een hoogte van 3.798 meter, en de Hochalmspitze met een hoogte van 3.360 meter.

130 vierkante kilometer gletscher, verdeeld over 342 verschillende gletschers, en ook nog eens ruim 550 bergmeren. Waar het niet alleen goed vertoeven is op een zonnige dag tijdens een bergtour, maar waar je in de buurt natuurlijk ook zomaar een piepende Marmot kunt zien en horen, of een krijsende Adelaar.

Vergeet Oostenrijk als vakantiebestemming, ga naar de Hohe Tauern, naar één van de mooiste natuurreservaten ter wereld.