Skip to main content
Ossiacher See

Ossiacher See

De Ossiacher See, is één van de mooiste meren van Karinthië, en alleen de Wörthersee en de Millstätter See zijn groter.

De Ossiacher See is 12 kilometer lang, het water in het meer is van drinkwaterkwaliteit, en ligt tussen de bekende vakantieplaatsen Villach en Feldkirchen in.

Het meer is, samen met de leuke dorpjes rondom het meer, zoals Ossiach, Bodensdorf, Annenheim en Sattendorf, een geliefde vakantiebestemming voor de zomervakantie, met ook tal van campings. En dat is toch best wel uniek te noemen voor Oostenrijk, waar niet zoveel campings zijn als in andere landen van Europa.

De Ossiacher See, is dus een erg leuke vakantiebestemming, voor al diegenen, die naast bergsport, cultuur en gezelligheid, ook willen genieten van diverse actieve of passieve watersporten, en daar worden er hier zeer veel van aangeboden.

Vooral natuurlijk zwemmen, in een aantal erg mooie zwembaden, die gedeeltelijk direct in het meer liggen.

Op diverse plekken kan je een trapboot huren, of een electrische boot.

En je kunt op het meer waterskiën, een ritje boeken op de bananenboot of op een grote band, of natuurlijk zeilen of surfen, en voor de liefhebbers van de hengelsport, zijn er erg mooie visstekken te vinden.

De Ossiacher See en haar dorpen

Maar de regio rond de Ossiacher See heeft natuurlijk ook nog andere dingen te bieden dan alleen maar watersport.

Bijvoorbeeld de Gerlitzen, waar je in de zomer heerlijk kunt wandelen, paragliden, of gewoon van het uitzicht kunt genieten, en in de wintermaanden perfect kunt skiën op een groot aantal goed onderhouden afdalingen.

De dorpjes, zijn bovendien ook erg gezellig, hoewel het ene dorp vanzelfsprekend wat meer te bieden heeft dan het andere.

Het dorpje Ossiach, de naamgever van de Ossiacher See, is vooral bekend van het klooster, en het muziekfestival dat elk jaar in de kerk van het klooster wordt georganiseerd.

De kabelbaan naar de Gerlitzen, kan je vinden in Annenheim.

Sattendorf is het dorpje met de beroemde Finsterbach Wasserfall, die je via een wandeling van ongeveer 30 minuten kunt bereiken. Tijdens de wandeling loop je langs de drie verschillende watervallen.

Iets verder weg ligt de stad Villach, die verschillende musea heeft, en die je eigenlijk gewoon een keertje moet bezoeken.

Bij de Ossiacher see, kan je ook de burcht Landskron bezoeken. Een historische burcht, met adelaar vliegshow, en de Affenberg. Hier kan je diverse soorten apen bekijken, eigenlijk vergelijkbaar met de Apenheul, alleen dan in combinatie met een indrukwekkende burcht.