Skip to main content
Salzburgerland

Salzburgerland

Het Salzburgerland, of liever gezegd de grote regio rondom de prachtige stad Salzburg, met haar indrukwekkende oude binnenstad.

Natuurlijk is de stad Salzburg verreweg het meest bekend in het Salzburgerland. De geboortstad van Mozart is dan ook een plek die je absoluut moet gaan zien als je in dit gedeelte van Oostenrijk de vakantie komt doorbrengen, en dan maakt het echt niet uit wanneer je hier komt.

De stad heeft zo ontzettend veel moois te bieden, van de oude binnenstad, de poppenspelers, de romantische koetsen, de burcht die boven de stad staat, de Mirabelgarten, het geboortehuis van Mozart, en ga zo maar door.

De regio om de stad wordt het land van Salzburg genoemd, of liever gezegd het Salzburgerland. Een aparte deelstaat binnen de staat Oostenrijk.

Het schattige Salzburgerland

Het Salzburgerland is wellicht één van de meest romantische gebieden in Oostenrijk. Natuurlijk gedeeltelijk door de stad, maar ook door de vele leuke vakantiedorpjes, het prachtige berglandschap, dat vaak als veel minder ruw wordt ervaren, dan in andere Oostenrijkse gebieden, en de nog mooiere meren.

In de wintermaanden is het Salzburgerland een gebied dat zich wat mogelijkheden voor de wintersport betreft, zonder twijfel kan meten met bijvoorbeeld het wintersportgebied bij uitstek in Oostenrijk, Tirol.

Rond de stad Salzburg liggen dan ook een aantal bekende skigebieden, die ieder jaar weer vele wintersporters weten te trekken, zoals bijvoorbeeld de Kitzsteinhorn bij het beroemde skidorp Kaprun, en één van de grootste aaneengesloten skigebieden ter wereld, Ski Amadé.

Voordeel voor de wintersport alhier, is dat je hier de wintervakantie toch wel compleet anders kunt beleven dan elders in het Alpengebied. En dat komt natuurlijk door de bijzondere combinatie die hier wordt geboden tussen de prachtige wintersportmogelijkheden, en één van de beroemdste steden ter wereld, met heel veel muziek, bezienswaardigheden en cultuur.

In de zomermaanden is het Salzburgerland één groot bergsportgebied, waar letterlijk en figuurlijk alle bergsporten mogelijk zijn, en waar vooral wandelaars, fietsers en mountainbikers enorm veel mogelijke routes kunnen gebruiken, om het prachtige landschap, en de bijzondere natuur te ontdekken.

Maar het Salzburgerland heeft, vooral in de zomermaanden, nog iets te bieden, en daar zijn vooral kinderen en watersportfanaten bijzonder blij mee. Dat zijn namelijk de erg mooie meren in dit gedeelte van Oostenrijk.

Romantische meren als de Fuschlsee, en de Wolfgangsee, zijn natuurlijk in de warme zomermaanden de ideale vakantiebestemming.

En, niet alleen zijn hier nagenoeg alle watersportmogelijkheden mogelijk, rond de meren liggen ook nog eens bijzonder leuke en mooie dorpjes, zoals het wereldberoemde dorpje St. Wolfgang.

Het Salzburgerland, heeft veel meer te bieden dan alleen maar de stad Salzburg, en vormt één van de meest indrukwekkende combinaties van alles wat een vakantie tot de mooiste tijd van het jaar maakt, voor iedereen.