Skip to main content
Serfaus

Serfaus Fiss Ladis

Serfaus Fiss Ladis ligt in het Oberinntal, op een sneeuwzeker plateau, en wordt steeds populairder als wintersportbestemming, vooral bij gezinnen met grote en kleine kinderen, die voor de eerste keer op wintersport gaan.

Deze populariteit is natuurlijk niet zo bijzonder, want Serfaus Fiss Ladis weet als geen ander skigebied dat de hele familie moet kunnen genieten van alles dat dit mooie skigebied te bieden heeft.

Daarom wordt er ook veel gedaan voor kinderen.

Immers, en dat is ok het motto in Serfaus Fiss Ladis, als de kinderen blij zijn, dan zijn de ouders dat ook.

Skigebied Serfaus Fiss Ladis

Serfaus Fiss Ladis is een groot, en vooral afwisselend skigebied, met 220 kilometer afdalingen.

Niet alleen voldoende kilometers afdalingen, om iedere dag weer opnieuw te kunnen genieten van de sneeuw, want het skigebied heeft bovendien de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd in de moderne liften, die je dan ook snel weer aan het begin van de afdaling brengen, zodat je weer opnieuw kunt gaan skiën of snowboarden.

Nu kan je wellicht denken, dat Serfaus Fiss Ladis een beetjes te groot is, om echt gezinsvriendelijk te kunnen zijn, maar ondanks het grote aantal pisten, is het skigebied mooi compact en overzichtelijk gehouden.

Een nadeel zijn overigens wel de prijzen van hotelkamers en vakantiehuizen, maar er liggen veel kleinere dorpen in de directe omgeving van het skigebied, bijvoorbeeld net aan de andere kant van de rivier, die enrzijds een stuk goedkoper zijn, en anderzijds haast net zo snel te bereiken zijn vanaf het skigebied.

Sneeuwzeker

Net als in alle andere skigebieden, heeft ook Serfaus Fiss Ladis, pisten die hoog liggen, en pisten die wat lager liggen.

Toch is de sneeuwzekerheid in dit gebied bijzonder hoog, en dat komt mede door de hoge ligging, maar voornamelijk door de ligging tussen de verschillende dalen in de regio.

Daardoor komt het hier nog wel eens voor dat er een regelrechte sneeuwdump plaatsvind, wat natuurlijk een prachtig gezicht is, maar ook nog eens zorgt voor veel verse sneeuw.

Erg mooi is overigens de Frommesafdaling, tien kilometer lang, tot in de beide skidorpen Fiss en Ladis.

Overigens biedt het skigebied pisten in alle moeilijkheidsgraden, dus zowel voor beginners als gevorderden, en natuurlijk voor kinderen.

Want daarvoor is Serfaus Fiss Ladis gewoon een ideale bestemming.

Dat kan je al zien aan het kinderland op de Komperdell bij Serfaus, en bij het middenstation van de Sonnenbahn.

Hier zal ieder kinderhart sneller gaan slaan, en de beide mascottes Mürmli en Bertha zorgen nog eens voor een extra leuke tijd.

Wat ons betreft is Serfaus Fiss Ladis ook de komende winter weer de kinder-wintersportbestemming van het jaar!