Skip to main content
Ski Amadé

Ski Amadé

Ski Amadé is niet zomaar een grote regio met samengesloten skigebieden, zoals je wel vaker ziet in de Alpen. In Ski Amadé is het skiën van een bijzonder hoog niveau. Er wordt wel gezegd dat dit het beste is dat de Alpen te bieden hebben, en dat het grootste samengesloten skigebied van Oostenrijk, skiën is met vijf sterren. En dat wil eigenlijk zeggen dat er gewoon niets is, dat nog beter is.

Het is natuurlijk ook niet niks, 760 pistenkilometers in totaal. En dat alles kan je gebruiken zoveel je wilt, met maar één skipas. Vijf skiregio’s, 25 skidorpen, de bijbehorende skigebieden en al hun pisten, 270 moderne skiliften en kabelbanen. We kunnen rustig stellen dat je in een normale wintersportvakantie niet eens genoeg tijd hebt om al dat witte moois te gaan bekijken, om van al die hellingen te kunnen skiën. Of snowboarden natuurlijk, want Ski Amadé is veel meer dan alleen skiën op uitzonderlijk hog niveau.

Over hoog niveau gesproken. De laatste winters wil het natuurlijk niet meer zo heel erg goed opschieten met de sneeuw, vooral in de maand december lijkt het wat moeilijk om voldoende sneeuw op de pisten te krijgen. Ski Amadé is een bijzonder sneeuwzeker groot skigebied.

Dat wil natuurlijk niet altijd zeggen dat op alle pisten de sneeuwonstandigheden even goed zijn, maar hier kan je door de hoge ligging en de uitstekende kunstmatige sneeuwvoorzieningen, wel iedere winter goed wintersporten. Ook in december, ook al valt er weinig natuurlijke sneeuw.

Meer in Ski Amadé

Natuurlijk hebben de skidorpen in Ski Amadé veel meer te bieden dan alleen maar wintersport op de pisten.

Een skivakantie is hier namelijk erg bijzonder en populair, en daarbij maakt het haast niet meer uit of je in een luxe vijf sterren hotel verblijft, in een jeugdherberg, of in een ander soort accommodatie. Hier is voor iedere portemonnee wel een geschikt verblijf te vinden, en iedereen kan, en zal, hier optimaal van de sneeuw genieten.

Bovendien zijn de skidorpen uiterst gastvrij, bieden leuke evenementen, en hebben tal van activiteiten te bieden voor kinderen en voor volwassenen. Speciaal voor de wintersporters die hier de wintersportvakantie komen doorbrengen.

Zoals al geschreven, zijn er vijf verschillende skiregio’s te vinden binnen Ski Amadé, en dat zijn absoluut niet de minsten: Salzburger Sportwelt, Schladming Dachstein, Gastein, Hochkönig en Großarltal.

Kenners, en de meeste gewone wintersporters weten dan al precies welke grote, en kleinere, maar altijd even fantastische skigebieden, deel uitmaken van Ski Amadé.

Volgende winter dus een keertje niet behelpen door wat wandelingen te moeten maken omdat er geen sneeuw ligt. Volgend jaar gewoon eens echt gaan genieten in Ski Amadé.