Skip to main content
Skidorp Gerlos

Skidorp Gerlos

Het skidorp Gerlos mag zich verheugen met de zeer grote populariteit van zowel dorp als van het prachtige skigebied Zillertal Arena. En die populariteit is natuurlijk niet zo heel erg vreemd, want, net als overigens in veel andere dorpen in het Zillertal, zijn de wintersportmogelijkheden in het skidorp Gerlos niet alleen bijzonder mooi, maar ook nog eens bijzonder goed.

Niet geheel onbelangrijk is daarbij de erg grote sneeuwzekerheid. Dat is in het skidorp Gerlos niet zomaar een belofte, want ze maken het hier ook nog eens waar, en er zijn niet veel skidorpen die dergelijke beloftes ook daadwerkelijk waar kunnen maken.

Het bijbehorende skigebied, dat vanuit het skidorp Gerlos erg makkelijk met moderne liften te bereiken is, biedt ongeveer 140 kilometer pisten. Pisten die bijzonder goed onderhouden worden, en geprepareerd zijn.

De pisten liggen verspreid tussen 2.500 meter hoogte, en 1.300 meter hoogte, en zijn in gebruik van begin december tot ongeveer Pasen van ieder jaar.

Skigebied Zillertal Arena staat bovendien bekend om de vele skihutten en sneeuwbars, de erg mooi aangelegde skipaden, en de afdalingen waarmee je weer gemakkelijk in het dal kunt komen.

De apres ski in skidorp Gerlos

Het Zillertal is vooral voor Nederlanders een erg geliefde wintersportbestemming, en dat komt niet alleen door de goede wintersportmogelijkheden, maar ook door de uitstekende apres ski.

Skidorp Gerlos biedt dat ook. De apres ski, die natuurlijk niet mag ontbreken na een dagje skiën of snowboarden, heeft het skidorp Gerlos zelfs wereldberoemd gemaakt. Je kunt dus haast stellen, dat de apres ski in Gerlos nog beter is dan in andere dorpen in het Zillertal, en het dorpje heeft dan ook een groot aantal apres ski bars, met naam en faam.

Een aantal mooie apres ski bars, zonder al die andere die we niet noemen tekort te doen, zijn Cin Cin, Little London, en Haberl’s Skibar.

Is dat alles wat het skidorp Gerlos te bieden heeft?

Nee, vanzelfsprekend niet, hoewel goede afdalingen en apres ski natuurlijk in iedere wintersportvakantie enorm belangrijk zijn.

Skidorp Gerlos staat bijvoorbeeld ook bekend als een goede wintersportbestemming voor iedereen, voor volwassenen en jongeren, en ook voor gezinnen met grote en kleine kinderen.

Zo kent het skigebied een speciaal programma voor grote en kleinere kinderen, kan iedereen hier leren skiën en snowboarden, en worden ook nagenoeg alle andere wintersporten aangeboden.

Skidorp Gerlos is dan ook één van de meest complete wintersportbestemmingen die je in Oostenrijk kunt vinden.