Skip to main content
Skiën Zillertal Arena

Skiën Zillertal Arena

Skiën Zillertal Arena, dat hoort bij één van de grotere skigebieden die Oostenrijk heeft. Door de sneeuwzekerheid is het een populair skigebied, met name voor Nederlanders. Door het uitgestrekte gebied is er genoeg variatie te vinden voor de beginnende en gevorderde wintersporten.

Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden tot apres-ski. Wil je liever iets rustigers? Dat is ook mogelijk. Er zijn verschillende skigebieden en dorpjes waar jij een accommodatie voor je wintersport kunt boeken.

De Zillertal Arena is een van de grootste en uitgestrektste skigebieden in het Zillertal. Met name onder de Nederlanders is dit gebied erg populair. Je zal er dan ook veel landgenoten tegenkomen. Het gebied ligt op een bergrug van wel 20 kilometer lang.

Hier ligt ruim 150 kilometer aan pistes met meer dan 50 verschillende liften. Deze worden gebruikt door wintersporters van alle niveaus. Het is een gevarieerd skigebied en voor de meer gevorderde wintersporters is er genoeg uitdaging te vinden. Ook voor apres-ski zit je in dit gebied goed.

Echte Wintesport – Skiën Zillertal Arena

Het skigebied Zillertal Arena
Gerlos, Königsleiten en Zell zijn de skigebieden in de Zillertal. Gerlos is een populair gebied, omdat hier tevens een van de grootste funparken van Oostenrijk ligt: Hot Zone. Als je de Zillertal Arena te groot vindt, kun je naar Gerlos gaan. Dit skigebied is wat kleiner en heeft wat meer rode pistes. Wil je meerdere gebieden proberen tijdens je wintersport? Met de Zillertaler Superskipas heb je toegang tot alle liften in het Zillertal. Tip hierbij is om genoeg tijd te nemen. Het kan zijn dat je in langdurige verbindingsliften moet zitten.

Dorpen Zillertal
Gerlos is de meest bekende bestemming en ligt in het zijdal van het gebied. Het dorp strekt zich uit aan een lange, doorgaande weg. Je vindt er de meeste accommodaties en apres-ski. Aan de andere kant van dit dorp ligt Zell am Ziller. Dit is een iets groter dorp, maar met minder apres-ski. Vanaf hier kom je gemakkelijk in een van de andere skigebieden van het Zillertal, zoals Kaltenbach en Mayrhofen. Wil je een wat rustiger dorpje? Ga dan naar Köningsleiten. Dit dorpje ligt wat hoger, waardoor je tevens wat meer sneeuwzekerheid hebt. Je vindt hier vooral appartementen en chalets. Met genoeg blauwe pistes is het hier voor beginners en families goed te doen. Maar ook voor de gevorderde, hier zijn veel rode en een paar zwarte pistes te vinden.