Skip to main content
Skigebied Kitzsteinhorn

Skigebied Kitzsteinhorn

Skigebied Kitzsteinhorn is het gehele jaar door sneeuwzeker
Pak je sportkleding maar alvast uit de kast! Op ruim 3.000 meter hoogte ligt de zogeheten mythe van Kitzsteinhorn. Het is het eerste gletsjer skigebied van Oostenrijk waar je bijna 365 dagen per jaar de lange latten onder kan binden en naar beneden te suizen op duizenden jaren oude sneeuw.

De skiliften van Skigebied Kitzsteinhorn liggen op 3.029 meter hoogte. Om deze reden is het vrijwel het gehele jaar ski zeker te noemen en komen er mensen vanuit de hele wereld genieten van een daagje gletsjer skiën. Ook internationale skiteams maken goed gebruik van de gletsjer om het gehele jaar door op de latten te kunnen staan.

Drie snowparks bij de Kitzsteinhorn

Veel ski resorts in Oostenrijk en daarbuiten gaan graag naar Skigebied Kitzsteinhorn om de skileraren van een gedegen opleiding te voorzien. De pistes zijn breed en worden dagelijks geprepareerd waardoor je de beste ski ervaring kan beleven. Op de piste bevindt zich een goed restaurant waardoor je niet van de gletsjer af hoeft voor een welverdiende lunch tussen het harde werken op de skies. Je komt op het skigebied door het nemen van één van de twee grote gondels. Buiten gewoon skiën kunnen ook snowboarders hun hart ophalen in de drie speciaal gebouwde snowparks.

World of Ice in Ice Camp
Naast het beleven van koude avonturen op de gletsjer is er de mogelijkheid om de unieke wereld van sneeuw en ijs te beleven, in een zogeheten World of Ice and Snow belevenis. Dit Ice Camp wordt gepresenteerd door Audi en biedt jouw een keur aan sneeuw en ijs sculpturen door kunstenaars gemaakt. Het is daarnaast een ontmoetingsplaats en is geopend tot het midden van april. Je kunt er genieten van een ijskoude borrel of cocktail uit een glas gemaakt van ijs terwijl er moderne muziek wordt gespeeld, die je nog het meest doen denken aan een apres ski in een ultra chique skigebied.

360 graden uitzicht over de Alpen
Als je geen last hebt van hoogtevrees dan kun je bij het Skigebied Kitzsteinhorn tevens genieten van fenomenale vergezichten vanaf het Salzburg Panorama platform. Het is gebouwd op het dak van de top van de gletsjer en hierdoor heb jee 360 graden zicht over de hoogste toppen van de Alpen. Een dag aan het Skigebied Kitzsteinhorn staat garant voor vermaak voor iedereen, ook als je geen zin hebt om je op de latten op het gladde ijs te begeven.