Skip to main content
st anton am arlberg

Skigebied St. Anton Am Arlberg

Skigebied St. Anton am Arlberg is een belangrijk skigebied voor Oostenrijk. Wintersport is hier prachtig met veel mogelijkheden, zoals skiën en snowboarden.

Het is een bekend gebied onder de Oostenrijkers, maar ook Nederlanders gaan vaak die kant op.

Het skigebied is overigens niet alleen in de winter leuk om te bezoeken, ook in de zomer kun je hier goed vertoeven.

Onder de sneeuw ligt een prachtig gebied wat zeker de moeite waard is om te bezoeken in de zomerperiode. In dit artikel wordt kort uitgelegd wat je aan wintersport in het gebied kan doen, ook wordt kort iets gezegd over het dorp en de streek en ook hoe het in de zomer zal zijn. Er wordt afgesloten met wat informatie over accommodaties.

Wintersport St. Anton am Arlberg

Het gebied rondom het dorp wordt de Arlberg Skiregion genoemd. In dit gebied is voldoende te doen. Er is in totaal bijna 400 kilometer aan piste, dus je verveelt je hier zeker niet. Een week is niet voldoende om alles te kunnen doen. Het hoogste punt van het skigebied is 2811 meter hoog en het laagste punt ligt op 1000 meter hoogte.

Het gebied is dus erg groot, zo is er 55 kilometer aan zwarte piste. Dit is voor de zeer ervaren wintersporter interessant. Als je nog niet zo goed kan skiën of als je liever wat rustiger aan doet, dan is er nog 142 kilometer aan rode en 143 kilometer aan blauwe piste. Naast dit zijn er nog 4 funparken te vinden met allemaal hun eigen half pipes en obstakels. Erg leuk om hier eens een dag heen te gaan als je van skiën of snowboarden houdt.

Er zijn daarnaast nog meer dan 100 skiliften, wat laat zien dat het gebied enorm groot is. Je kunt hier prima de hele tijd blijven en het is zeker niet nodig om nog naar andere skigebieden te gaan.

Het dorp en de streek
Het dorp is erg bruisend. Er komen mensen uit verschillende landen naar dit dorp om te wintersporten. Het is erg oud, dus vooral de wat meer fortuinlijke onder ons mogen er graag komen. Er zijn vele restaurantjes met sterren maar ook gewone normale restaurants zijn er te vinden. In de buurt zijn nog andere mooie dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Er zijn ook vele accommodaties te vinden, van luxe vier sterren hotels tot appartementen. In het centrum vind je de wat duurdere accommodaties, op de berg zijn wat goedkopere appartementen te vinden. Het is maar net waar je voorkeur ligt.