Skip to main content
stams

Stams

Stams is ontzettend de moeite waard, als je in Tirol op vakantie wilt. Deze mooie plek in Oostenrijk is bekend vanwege zijn veelzijdige karakter en mooie natuur. Het ligt in het gebied Tirol en wordt omringd door gebergten en andere mooie natuur. Het bekendste gebouw van Stams is een klooster.

Hierdoor is het dorp als het ware het culturele centrum van het gebied geworden. Er zijn in en rondom het klooster namelijk geregeld evenementen. Als je hier dus op vakantie gaat, weet je zeker dat je een enorm veelzijdige vakantie krijgt. Om het dorp heen is namelijk ook voldoende te beleven.

Bergsporten
In de buurt van het dorp is voldoende mogelijkheid tot bergsport. Zo kun je in de gebergten van Tirol mooie wandeltochten maken of je gaat op de fiets op pad. In het dal van de gebergten heb je allerlei velden met fruitbomen en pompoen, waar je ook prachtig langs kan fietsen of wandelen.

Andere sporten
In het gebied kun je ook andere sporten goed uitoefenen. Wintersport kan bijvoorbeeld goed in de winter. Daarnaast is er veel mogelijkheid tot watersport omdat er veel zwembaden zijn, bijvoorbeeld het Waldbad bij Haiming. Ook zijn er in andere plekken zwembaden en er is een zwemvijver in de buurt. Daar kun je meer aan watersport doen dan alleen zwemmen.

Cultuur
In het dorp is er voldoende mogelijkheid tot cultuur snuiven. Er zijn vele goede restaurants te vinden, evenals een camping. Daarnaast is er rondom het klooster voldoende te beleven, in de vorm van bezichtigingen, maar ook evenementen rondom het klooster zijn er veel. Het dorp is verder niet groot, maar gezien de beleving van het dorp en de geschiedenis die het kent, is het zeker geen saai dorp. Daarnaast ligt het dorp heel centraal, dus uitstapjes naar andere plaatsen en natuur is zeker mogelijk.

Verblijf in Stzams

In Stams zijn hotels en appartementen te vinden. Er is ook een camping te vinden. Daarnaast kun je altijd via internet kijken wat er te vinden is voor een vakantie. Als je van plan bent een bergtocht te maken, kun je van hut tot hut lopen. Er is dus genoeg mogelijk als je even goed zoekt. Ook reisorganisaties bieden reizen naar het gebied aan, dus via grote reisorganisaties kan je ook zoeken op dit gebied. Een vakantie naar Stams betekent in elk geval veel actief bezig zijn en genieten van de prachtige omgeving rondom het dorp. Qua verblijf is er voldoende keus.