Skip to main content
Tirol Kindvriendelijk

Tirol: Skiën met het hele gezin

Tirol is veruit favoriet bij Nederlanders
Oostenrijk staat bij Nederlanders bekend als skiland nummer 1. Dat is niet zo verwonderlijk want het land telt veel skigebieden die plaats bieden aan enkele honderden duizenden skiërs per dag.

Daarnaast liggen de meeste Oostenrijkse skigebieden in het beroemde Tirol dat voor Nederlanders met de auto binnen een dag te bereiken is. Het aantal skigebieden in Tirol zijn enorm, en de meeste van de gebieden zijn geschikt voor het gehele gezin. Om te kunnen bepalen welk gebied voor jouw en het gezin het beste is kun je een aantal zaken filteren.

Tirol heeft kindvriendelijke skigebieden

Voor een gezin met kleine kinderen is het belangrijk dat je een ski gebied in Tirol uitzoekt waar veel ruimte is voor kinderen om zich te bewegen. Een Tiroler skigebied waar volop met grote snelheden door het dal en vlakbij de lift wordt geskied is absoluut ongeschikt. Als je kleinere kinderen hebt, kun je het beste kiezen voor een gebied dat hierop is ingesteld waar de basis veilig is voor kinderen om zich vrijelijk rond te bewegen. Het mag daarnaast ook niet te massaal zijn. Een kleiner gebied is gemoedelijker en kinderen raken dan niet zo snel de weg kwijt. In Tirol zijn veel van dit soort kindvriendelijke skigebieden

Ruime keuze aan restaurants en pisten
Zijn de leden van het gezin al wat ouder, dan kun je kiezen voor een ski gebied in Tirol dat wat meer uitdagingen biedt. Denk hierbij aan een ruime keuze aan pisten in verschillende categorieën. Je kunt dan met elkaar dag tochten maken en elkaar later ontmoeten in een restaurant ergens op een piste, halverwege de berg, of onderaan in het basis station. Het is daarnaast van belang dat er een variatie is aan restaurants zodat de gehele ski vakantie in verschillende gelegenheden gegeten kan worden. Uiteraard is het van belang dat de jonge kinderen ski lessen kunnen nemen.

Vertier en apres ski
Voor gezinnen waar de leden bijna allemaal volwassen zijn kan je kiezen om naar een skigebied af te reizen waar vertier is voor iedereen. Een goede apres ski is hierbij vanzelfsprekend heel belangrijk. Vooral jongelui ontmoeten elkaar na het skiën graag in één van de kroegen of disco’s waar de apres ski rond een of vier in de middag al serieuze vormen zal aannemen. Naast de aanwezigheid van goede horeca en vertier voor de jong volwassenen, is het uiteraard van belang dat er veel verschillende pisten zijn in alle categorieën zodat iedereen er zijn favoriete afdaling kan vinden.