Skip to main content
Trap naar niets

Trap naar niets

De Trap naar niets. Ook zin in een beetje adrenaline? Of durf jij niet?

Ramsau am Dachstein en de Dachstein Gletscher, staan natuurlijk beide al bekend als fantastische vekantiebestemmingen, waar je bijvoorbeeld ook in de zomer kunt genieten van verse sneeuw.

Sinds kort heeft de regio echter twee nieuwe attracites, waarbij je wel erg stevig in je schoenen moet blijven staan, en de nodige durf moet hebben.

Allereerste de hangbrug met een prachtig uitzicht over de hoogste bergtoppen van Oostenrijk, en een nog mooi uitzicht op de rauwe rotsen van het Dachsteingebergte.

Bovendien kijk je vanaf een hoogte van tot 400 meter op het Dachstein Plateau.

De trap naar niets

Op zich is deze hangbrug natuurlijk al een attractie om u tegen te zeggen, maar sinds 2013 durft men hier nog een stapje verder te gaan, met de trap naar niets.

En dat is pure adrenaline, want je moet het natuurlijk wel durven.

De trap naar niets bestaat uit 14 treden, en dan horen we de meesten denken “Oh is dat alles”.

Ja, dat is alles, alleen lopen deze 14 treden niet omhoog, maar omlaag, de afgrond in. Zonder dat je vaste bodem onder de voeten hebt. De trap hangt als het ware over de afgrond, helemaal vrij.

En aan het einde van deze 14, door velen helse treden genoemd, een glazen platform. En daar doorheen zie je dus echt de gapende afgrond onder je.

En die afgrond is ‘slechts’ enkele honderden meter diep, zols je aan de foto goed kunt zien.

Vergeet dus alle zogenaamde adrenaline attracties die overal in Europa wel worden aangeboden, want bij de Dachstein Gletscher, is de trap naar niets alleen een attractie als je echt veel moed hebt!

De kosten bedragen slechts een paar euro, en als je het Dachstein Eispalast bezoekt, dan is de hangbrug en de trap naar niets, helemaal voor niets.