Skip to main content
turracher höhe

Turracher Höhe

Turracher Höhe is één van de belangrijkste skigebieden van Oostenrijk, en van Karinthië, en een skigebied dat erg mooi aangelegd is.

Veel Nederlanders gaan die kant op als ze gaan wintersporten. Het is een chaletdorp, dus er staan veel chalets waardoor het ook de uitstraling van een skidorp krijgt.

Er zijn naast veel chalets ook veel luxe appartementen te vinden. Deze appartementen liggen wat meer op de berg, op ongeveer 1 kilometer afstand van het centrum van het dorp. Dit is verder geen probleem, want er is een gratis bus die van de appartementen naar het centrum rijdt. Daarmee is het dorp helemaal aangepast op de toeristen die er komen voor de wintersport.

Wat is er te doen qua wintersport?
Bijna alle wintersporten zijn uit te oefenen in het dorp. Zo kun je skiën en snowboarden. Ook kun je langlaufen en sleeën in het gebied. Het gebied kent allerlei skigebieden om zich heen, dus als je dit gebied al bekeken hebt, kun je naar een ander gebied gaan. Er is 4 kilometer aan zwarte piste, 23 kilometers aan rode piste, 15 kilometer aan blauwe piste en niks aan rode piste. Er zijn in totaal 15 liften in het gebied. Het gebied ligt op 2205 meter hoogte op het hoogste punt, tot 1400 meter daaronder. Het is geen gletsjer, dus in de zomervakantie kun je er ook leuk heen gaan om te wandelen. Er is ook een funpark, dus je kunt er ook freestyle snowboarden in bijvoorbeeld een half pipe. Met een totaal aan 42 kilometer piste is er voldoende te doen.

Turracher Höhe

In het dorp is verder voldoende te doen. Het is geen groot dorp, maar qua accommodaties is er voldoende te vinden. Er zijn appartementen, luxe chalets en hotels te vinden. Via reisorganisaties uit Nederland kun je verscheidene accommodaties boeken, van een hotel tot een chalet met jacuzzi. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een appartement door op het dorp te zoeken op internet.

In het dorp zijn restaurantjes, cafés en wat winkeltjes. In de omgeving zijn ook nog andere dorpen te vinden die hetzelfde, maar dan net iets anders, bieden. Je kunt dus mooi op pad gaan en een dagje ergens anders gaan wintersporten. Dan kun je dat dorp ook bekijken, evenals daar uit eten gaan. In elk geval is Turracher Höhe een prima uitvalsbasis voor je wintersportvakantie.