Skip to main content
Weissensee

Weissensee

De Weissensee, is een bekende bestemming voor de zomervakantie, en voor de wintersport. Een prachtig meer, een el dorado voor schaatsers, en een erg leuk skigebied.

Weinig vakantiebestemmingen bieden in de zomermaanden net zo veel leuke mogelijkheden als voor de wintersport, maar de Weissensee en de omliggende regio doen dat wel.

Misschien ken je de Weissensee wel van de alternatieve elfstedentocht, die hier doorgaans ieder jaar wordt georganiseerd, bij het gebrek aan ijs langs de route voor de elfstedentocht.

In de wintermaanden is de Weissensee echter wel bevroren, en dus kan hier de elfstedentocht, over een alternatief parcours, wel worden gehouden.

De meeste marathonschaatsers komen dan ook in de winter hierheen, om te strijden om de titel.

De Weissensee is meer dan ijs

Maar, als je nu denkt dat dit meer alleen maar erg geliefd is bij schaatsers, dan zit je er compleet naast.

Allereerst zijn daar nog de mogelijkheden in de winter om te skiën en te snowboarden. Geen groot skigebied, maar wel erg leuk, met 6 kilometer pisten.

Een skigebied dat bekend staat als uiterst gezins- en kindvriendelijk, en geschikt is voor vooral de beginnende skiër, die geen behoefte heeft aan zwarte afdalingen.

En in de zomer?

Dan is deze regio een perfect vakantiebestemming voor iedereen die een combinatie zoekt van cultuur, bergen, bergsport, genieten, en watersport.

Want de Weissensee is niet alleen erg geschikt om lange afstanden te schaatsen, want nagenoeg alle watersporten zijn hier in de zomer mogelijk.

Het meer is zelfs groot genoeg om met een boot te varen, te surfen, te duiken, te vissen, en natuurlijk om te zwemmen.

En dat in een prachtige regio, die ook bekend staat om de uitdagende bergen, waar je kunt wandelen en mountainbiken.

Bovendien kan je aan de Weissensee genieten van goede hotels, pensions en vakantiehuizen, terwijl de bevolking erg gastvriendelijk is.

Een ideale bestemming dus in alle jaargetijden, met een enorm groot aanbod aan recreatiemogelijkheden.