Skip to main content
Wintersport Sölden

Wintersport in Sölden

Wintersport in Sölden, één van de grootste en bekendste skigebieden dat in het Ötztal ligt. Met ruim 145 kilometer piste ben je van oktober tot aan mei verzekerd van een dik pak sneeuw. Of je al een ervaren skiër of nog maar een beginner bent, het skigebied is geschikt voor de wintersporter van elk niveau.

Voor de apres-ski zit je in dit gebied tevens goed. Na een dagje skiën of snowboarden kun je de dag prima afsluiten in een van de vele restaurants en barretjes.

Sölden is een fijn gebied voor de skiërs en snowboarders, met name voor de beginnende.

Er zijn goede pistes te vinden en met een blauwe piste van wel 70 kilometer kan de beginnende wintersporter er gerust zijn gang gaan. De gletsjers Tiefenback en Rettenbach zorgen voor een sneeuwgarantie van oktober tot en met mei. Met zijn diversiteit is de Ötztal Arena een geliefde plek. Het bevat een diversiteit aan restaurants, maar er worden ook grote evenementen, FIS wedstrijden en andere activiteiten georganiseerd.

Wintersport in Sölden

Het skigebied van Sölden
Met ruim 145 kilometer kan het skigebied onderverdeeld worden in drie delen. Dit is de Gailochkogl, de Giggijoch en de verschillende gletsjers. Het hoogste punt van Sölden ligt op 3.250 meter hoogte, waardoor je prachtige uitzichten hebt. Voor de meeste uitdaging moet je naar Gaislachkogl. Vanaf hier kun je naar de top van de bekende drieduizender. De Giggijoch is een gemoedelijk gebied met een park en brede pistes. Hier kun je het hele jaar door terecht op de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjers.

Dorpen in het gebied
Sölden is een gezellig dorpje om je wintersport door te brengen. Het dorp is de grootste van de Ötztal Arena, ligt op een hoogte van 1.350 meter en is (in)gericht op de wintersporters. Met wel 7 discotheken en 25 barretjes is het dorpje prima geschikt om te apres-skiën. Je hebt dan ook keuze uit vele hotels, pensions en appartementen. Ook in de rest van de regio zijn deze overigens te vinden. Wil je vanuit je accommodatie direct op de piste staan? Verblijf dan in het dorpje Hochsölden, welke zich midden in het skigebied bevindt. Voor meer rust kun je het beste verblijven in het dorpje Vent. Dit dorpje heeft zijn eigen skigebied. Hetzelfde geldt voor Ötz.