Skip to main content
Wörthersee

Wörthersee

De Wörthersee, de regio omvat naast het beroemde meer ook diverse leuke vakantiedorpjes, ligt in het centrum van Karinthie, en niet ver van de grens met de buurlanden Slovenië en Italië.

Een meer dat bekend staat om de zeer uitgebreide mogelijkheden voor diverse watersporten, en om een heerlijk klimaat in de zomer.

Doordat de Wörthersee afgeschermd is van de Noord-Alpen, is het klimaat hier in de zomermaanden haast net zo mooi en warm als aan de Middellandse Zee, wat weer een gevolg is van de veelal zuid-westelijke stroming.

In de zomer kan de temperatuur van het water in de Wörthersee oplopen tot maar liefst 27 graden, en de buitentemperatuur in deze regio ligt normaliter tussen de 25 en de 35 graden.

Een heerlijke zomerse bestemming dus.

Maar, het meer, dat 17 kilometer lang is, staat ook bekend om de zeer goede waterkwaliteit.

De regio Wörthersee

Vanzelfsprekend is de Wörhtersee een geliefde vakantiebestemming, en dat niet alleen in de zomermaanden, want in de winter heeft deze regio ook het nodige te bieden.

Enerzijds op het meer, en in de vele vakantiedorpen, anderzijds op de ietwat verder gelegen skigebieden Dreiländereck Arnoldstein, en de Gerlitzen.

Deze skigebieden liggen niet direct aan het meer, maar op 20 tot 35 kilometer afstand. Dus toch genieten van witte pisten, terwijl het in deze vakantieregio lekker rustig is.

Naast de winterse mogelijkheden, liggen in de regio rond de Wörthersee, een aantal erg leuke en charmante vakantiedorpjes.

Allen even aantrekkelijk, en met directe toegang tot het meer en de watersportmogelijkheden.

Van die dorpjes is Maria Wörth toch wel erg bijzonder. Een erg romantisch dorpje namelijk, en dat komt natuurlijk niet alleen door de prachtige ligging aan de Wörthersee, en gedeeltelijk zelfs midden in het meer.

Op een schiereiland in de Wörthersee, staat namelijk een erg mooie kerk, die erg geliefd is als plek om te trouwen.

En dat wordt dan ook veelvuldig gedaan in Maria Wörth.

Overigens zijn er naast de leuke dorpjes, en de watersporten, nog veel meer activiteiten mogelijk aan de Wörthersee, van grote evenementen, tot vanzelfsprekend verschillende bergsporten in de omliggende bergen.